x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Surprize politice în viitorul Guvern. „PNL nu respinge ideea unui independent susținut de Președinție pentru a prelua portofoliul Justiției”

Surprize politice în viitorul Guvern. „PNL nu respinge ideea unui independent susținut de Președinție pentru a prelua portofoliul Justiției”

de Redacția Jurnalul    |    12 Iun 2023   •   18:00
Surprize politice în viitorul Guvern. „PNL nu respinge ideea unui independent susținut de Președinție pentru a prelua portofoliul Justiției”

PNL va propune trei femei pentru posturi de ministru în viitorul Guvern, susțin surse din partid. De asemenea, formațiunea nu respinge ideea unui independent susținut de președinte la Justiție.

„PNL nu respinge ideea unui independent susținut de Președinție pentru a prelua portofoliul Justiției”, au afirmat surse din partid. Aceastea au precizat că în viitorul Guvern PNL va propune în posturi de ministru trei femei.

La ministerul Educației, PNL o va propune pe Ligia Deca, fost consilier prezidențial și care îndeplinește și în prezent această funcție.

La ministerul Culturii este luată în calcul Raluca Turcan, deputat și fost ministru al Muncii.

Președintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, este o variantă pentru funcția de vicepremier din partea PNL, ținând cont de faptul că șefia Senatului va fi preluată de liderul partidului, fostul premier Nicolae Ciucă.

Femeile din PSD sunt reprezentate în Guvern de Gabriela Firea, ministrul Familiei.

În ceea ce privește participarea UDMR în viitorul Guvern, sursele citate spun că PNL este pregătit atât pentru guvernarea cu Uniunea, cât și fără.

„Cât timp se rămâne în negociere, e foarte bine”, au mai declarat sursele citate.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu PNL