x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PNL - Parlamentari noi de racolat

PNL - Parlamentari noi de racolat

de Gabriela Antoniu    |    Dan Tomozei    |    27 Noi 2006   •   00:00

Fostul lider PNL, Theodor Stolojan, incearca sa mai atraga in platforma liberala alti 20 de parlamentari penelisti, avand deja o prima intalnire cu acestia.

TEL. Platformistii lui Stolojan si Stoica vor sa subtieze si mai mult sprijinul parlamentar al Cabinetului Tariceanu
Fostul lider PNL, Theodor Stolojan, incearca sa mai atraga in platforma liberala alti 20 de parlamentari penelisti, avand deja o prima intalnire cu acestia.

Theodor Stolojan a purtat, sambata, la Bucuresti, negocieri cu un grup de aproximativ 20 de parlamentari liberali pentru aderarea acestora la platforma liberala, sustin surse liberale. Stolojan trebuia sa se afle sambata la Arad, unde urma sa se prezinte platforma liberala Stolojan - Stoica, dar a preferat sa ramana in Capitala. De altfel, aflat ieri la Sibiu pentru lansarea platformei liberale, Stolojan a recunoscut intalnirea de sambata. Vorbind despre numarul parlamentarilor liberali care au aderat la "platforma", el a declarat zambind ca in prezent, fara voturile platformistilor actualul guvern nu mai poate promova legi la Senat, iar la Camera Deputatilor se afla in minoritate. "Am avut sambata o discutie cu un alt grup de parlamentari. Au fost discutii de lamurire", a declarat Stolojan.

Fostul lider liberal nu a dorit sa precizeze cine sunt membrii PNL cu care s-a intalnit sambata. "Nu doresc sa-i fac tinta gruparii Tariceanu-Patriciu", a explicat Stolojan. El a mai spus ca PNL-ul condus de Calin Popescu Tariceanu ar trebui sa solicite "acum reintoarcerea in partid a celor exclusi sau demisionari, si nu inainte cu cateva ore de un congres regizat de petro-liberalii care il sustin pe Tariceanu".

OFERTA. Pe de alta parte, vicepresedintele PNL, Varujan Vosganian, a declarat ca partidul doreste un congres extraordinar unde sa fie clarificat statutul si sa fie supuse votului toate functiile din partid, inclusiv cea de presedinte. "Am lansat invitatia colegilor nostri sa se intoarca in PNL. Platforma liberala ar putea deveni un document intern al PNL, poate fi dezbatut in filiale si poate fi un document in baza caruia unii dintre colegii nostri sa candideze la congres", a mai spus Vosganian.

PROFETII DIN OPOZITIE, PENTRU PUTERE
"Astazi (n.r. - ieri) se intalnesc la Sibiu, platformagiii lui Stolojan. Avem o spargere anuntata a PNL, urmata de o disparitie fizica a Aliantei portocalii. Este clar ca se incearca o coagulare a sustinatorilor lui Stolojan in jurul PD, in timp ce adeptii lui Tariceanu vor dori sa-si pastreze o identitate liberala", a declarat liderul PSD, Mircea Geoana. El sustine ca Romania se indreapta cu pasi repezi spre o criza guvernamentala si una constitutionala, iar cheia intregii ecuatii politice romanesti se afla la PSD. Liderul PSD a mai spus ca, in curand, vom avea alta majoritate parlamentara, iar presedintele Basescu va incerca sa-l impuna pe Stolojan ca prim-ministru in locul lui Tariceanu.

×
Subiecte în articol: politic pnl stolojan