x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PNL: Radu Stroe, reconfirmat secretar general

PNL: Radu Stroe, reconfirmat secretar general

09 Mar 2010   •   00:00

Noua conducerea a PNL l-a reconfirmat, marţi, în BPC, pe Radu Stroe în funcţia de secretar general, preşedintele Crin Antonescu anunţând că nu s-a discutat despre cine va fi purtătorul de cuvânt, o decizie urmând să fie luată în şedinţa Biroului Politic de săptămâna viitoare.

Întrebat dacă Radu Stroe a fost reconfirmat, Crin Antonescu a răspuns pozitiv, menţionând că acest lucru s-a întâmplat la solicitarea sa. El s-a scuzat că auitat să anunţe acest lucru în debutul conferinţei de presă. "Da, am uitat să încep cu ce era mai important. Nu am făcut-o pentru că în mintea mea aceasta nu era o problemă. În urma modificărilor din Statut, chiar secretarul general a solicitat o reinvestire, ca să spunem aşa, şi conform noului Statut, în care nu DP, ci BPC aprobă sau respinge propunerea, nominalizarea preşedintelui, am făcut această nominalizare şi ea a fost acceptată", a spus Antonescu.

EXECUTIVUL PNL
Crin Antonescu, a anunţat totodată că Varujan Vosganian va cooordona comisiile de specialitate ale partidului, care nu constituie guvernul din umbră, iar Norica Nicolai se va ocupa de afaceri europene şi diaspora, Diaconu, de societatea civilă, Voicu, de electorale şi comunicare. "Am desemnat atribuţii pentru vicepreşedinţii partidului. Nu e un guvern din umbră Biroul Politic, nici grupul preşedinţilor, ci e mai degrabă un executiv al partidului pe chestiuni interne de partid", a susţinut Crin Antonescu.

"Domnul Varujan Vosganian va coordona activitatea comisiilor de specialitate, domeniile de activitate din partid. (...) Aceste comisii sunt laboratoare de politici publice în serviciul parlamentarilor noştri actuali, celor din administraţia publică locală, guvernului din umbră, dar nu constituie guvernul din umbră. Faptul că oameni care conduc comisii de specialitate vor face parte din guvernul din umbră, evident nu este exclus, ba chiar este probabil, dar nu se suprapun cele două noţiuni", a apreciat Antonescu, anunţând că Guvernul dim umbră va fi anunţat în scurt timp.

Pe de altă parte, Liberalul a precizat că "Norica Nicolai va coordona domeniul afaceri europene şi insist aici asupra ideii de a corela agenda politică internă cu agenda politică europeană, în speţă PE, şi relaţia cu diaspora", căreia liberalii vor să îi acorde o atenţie sporită "nu din raţiuni electorale, aşa cum i-au acordat alţii, ci pur şi simplu pentru că devine în contextul României ca ţară europeană".

Pe de altă parte, liderul PNL a adăugat că "Daniel Chiţoiu se va ocupa cu problemele economice, iar Mihai Voicu va fi vicepreşedinte cu două zone de activitate, coordonarea departamentului electoral, care înseamnă de la legislaţia electorală şi până la procedurile de selectare a candidaţilor" şi "activitatea de comunicare".

El a menţionat "Mircea Diaconu va fi un vicepreşedinte care va coordona relaţia cu societatea civilă". "E vorba aici de mult mai multă greutate dată acestei relaţii. Nu va fi vorba doar de un vicepreşedinte care să se întâlnească din când în când cu organizaţii neguvernamentale sau cu alte forme ale societăţii civile, ci va fi vorba de conducerea unei adevărate ofensive în intensificarea raporturilor dintre partid şi societatea civilă", a spus liderul PNL.

Antonescu a mai spus că "Relu Fenechiu e consacrat deja în relaţiile cu partidele şi instituţiile politice, relaţii licite şi transparente", "Victor Paul Dobre se va ocupa cu coordonarea şi corelarea activităţii parlamentare a grupurilor PNL", iar "Dan Radu Ruşanu rămâne un vicepreşedinte dedicat relaţiei cu mediul de afaceri, cu patronatele, cu sindicatele şi asociaţiile profesionale".

Liderul PNL a anunţat că "ceilalţi vicepreşedinţi au atribuţii de coordonare regională", precizând că "Romeo Stavarache va coordona regiunea 1 Nord-Est, Rareş Mănescu - regiunea 2 Sud-Est, Răducu Filipescu - regiunea Sud, Lucian Iliescu - vestul Munteniei şi Oltenia, Cornel Popa - regiunea 6 Nord-Vest, Aristotel Căncescu - regiunea 7 centru, Vlad Moisescu - Bucureşti, Ilfov".

×
Subiecte în articol: politic