x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PNL se tine tare - "E exclusa schimbarea premierului Tariceanu"

PNL se tine tare - "E exclusa schimbarea premierului Tariceanu"

12 Apr 2005   •   00:00

Liderul deputatilor liberali Eugen Nicolaescu a precizat ieri ca, din punctul de vedere al PNL, "este exclusa" ipoteza schimbarii actualului premier dupa semnarea Tratatului de aderare la UE, intrucat Executivul si-a indeplinit mandatul in ceea ce priveste integrarea europeana.

SUSTINERE. Liberalii spun ca Guvernul Tariceanu si-a indeplinit mandatul in privinta integrarii europene
EVALUARE POZITIVA. Deputatul liberal a afirmat ca exista o evaluare din care reiese ca Guvernul condus de Calin Popescu Tariceanu a reusit, pana acum, "sa faca fata tuturor presiunilor interne si externe", in sensul de a-si indeplini mandatul asumat in ceea ce priveste integrarea europeana. Astfel, acele multe actiuni pe care Guvernul le avea de realizat sunt indeplinite, a spus Nicolaescu, mentionand ca de aceea exista si o mare speranta legata atat de obtinerea unui vot favorabil, azi, in Parlamentul European pentru avizul conform, cat si de posibilitatea semnarii pe 25 aprilie a tratatului de aderare la UE. Totusi, el a tinut sa precizeze in final ca, din punct de vedere al PNL, este bine sa nu comenteze pe tema unor speculatii de presa.

RESTRUCTURARE. Liderul PD Emil Boc a apreciat, luni, ca exista un "stufos aparat guvernamental, care trebuie, de urgenta, restructurat si eficientizat", si el precizand, insa, ca aceasta restructurare nu il va viza si pe primul-ministru. Ministrul delegat pentru Relatia cu Parlamentul, Bogdan Olteanu, a anuntat, la sfarsitul saptamanii trecute, ca, in lunile mai-iunie, pana la sfarsitul sesiunii parlamentare, va fi realizata o restructurare a Executivului, prin reducerea numarului de ministere si comasarea unor departamente. Premierul Calin Popescu Tariceanu a precizat, insa, ca restructurarea guvernamentala nu constituie, in prezent, o prioritate, detalii asupra acestui proces urmand sa fie prezentate pe masura ce proiectul va avansa.

×
Subiecte în articol: politic