x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC - Stirile zilei 1 mai 2004

POLITIC - Stirile zilei 1 mai 2004

01 Mai 2004   •   00:00

Fara emisiuni electorale inainte de campanie

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a atras atentia, ieri, radiodifuzorilor ca, inainte de 8 mai, data inceperii campaniei electorale, nu pot fi difuzate emisiuni de tip electoral si nici dezbateri electorale la care sa participe candidati la functiile de primari si consilieri locali. Potrivit recomandarilor CNA, candidatii pot participa la emisiuni, dar trebuie sa discute despre alte lucruri decat despre campania electorala, deoarece legea interzice difuzarea emisiunilor electorale inainte de termenul de declansare a campaniei. (Camelia Ionescu)

Eugen Mihaescu, posibil senator din partea PRM

Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, va dispune includerea lui Eugen Mihaescu (foto), fost ambasador al Romaniei la UNESCO, pe un loc eligibil, pe lista partidului pentru Senat, la Bucuresti. Vadim Tudor a criticat revocarea din functia de ambasador al Romaniei la UNESCO a lui Eugen Mihaescu si a spus ca "acesta este un act de obedienta a presedintelui tarii fata de primul-ministru". Eugen Mihaescu a fost revocat din functie prin decret prezidential, ca urmare a intrarii sale in politica. (Dana Piciu)

Economia de piata cultiva individualismul

Presedintele Ion Iliescu a analizat ieri avantajele si dezavantajele economiei de piata, care are si "virtuti", dar "cultiva individualismul feroce", iar "oamenii devin fiare". Seful statului a subliniat ca este nevoie de mai multa solidaritate umana in fata individualismului, care duce la dorinta de a acumula bogatii. Declaratia sefului statului a fost facuta la decernarea premiilor concursului "Istoria mea - Eustory", cu tema "Ajuta-t i aproapele! Solidaritatea umana in comunitati ieri si azi", aflat la cea de-a treia editie. (Camelia Ionescu)

PUR semnaleaza posibile fraude electorale

Organizatiile judetene ale PUR au atras atentia, printr-un comunicat de presa, asupra faptului ca in localitatile nou-infiintate prefectii ii numesc drept primari interimari pe candidatii PSD la fotoliile de primari. Umanistii au dat ca exemple in acest sens comunele Dracea, Frasinet si Uda Clocociov, toate din judetul Teleorman. PUR contesta aceasta "forma de manipulare a electoratului" si cere Guvernului si PSD sa renunte la astfel de practici. (Dana Piciu)
×
Subiecte în articol: politic