x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei - 1 septembrie 2004

POLITIC/Stirile zilei - 1 septembrie 2004

01 Sep 2004   •   00:00

Propunere PUR - Fostii sefi de stat, senatori de drept

Partidul Umanist propune introducerea in Legea alegerilor parlamentare a unei prevederi conform careia sefii de stat sa devina senatori de drept dupa predarea mandatului. "Acest lucru ar presupune ca, o data cu incheierea mandatului in fruntea statului, presedintele tarii sa devina automat parlamentar. Argumentul nostru se bazeaza pe importanta ca experienta acumulata si contactele stabilite de un presedinte pe timpul mandatului sau sa nu fie irosite, ci folosite in interesul public, in interesul tuturor romanilor", se arata intr-un comunicat al PUR. (Gabriela Antoniu)

Autonomie - Amenintari cu tribunalul

Primarii care vor refuza sa dezbata oportunitatea organizarii unui referendum privind autonomia tinutului secuiesc ar putea fi dati in judecata, in contencios administrativ, a declarat ieri, potrivit Mediafax, vicepresedintele Consiliului National Secuiesc Mures, Iszak Balazs. In opinia acestuia, demersurile CNS pentru obtinerea autonomiei respecta toate prevederile legale in vigoare si nu crede ca primarii solicitati in acest sens vor refuza "acest procedeu democratic". (Aniela Nine)

Suceava - Onofrei, acuzat de discriminare

Liberalul sucevean Orest Onofrei ar putea fi reclamat la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii deoarece a facut bascalie de originea de botosanean a presedintelui executiv al PSD, Octav Cozmanca. Amenintarea a venit ieri din partea presedintelui PSD Suceava, Gavril Marza, care a declarat ca multi social-democrati suceveni nascuti in judetul Botosani s-au simtit jigniti de afirmatiile liberalului Onofrei, potrivit carora Cozmanca si-a vazut implinit visul din copilarie, visul oricarui copil botosanean, acela de a deveni sucevean. (Nicu Amuraritei)

Interese - Registru pentru alesii locali

Deputatii au incheiat ieri sesiunea extraordinara de doua zile. Printre legile adoptate se numara si statutul alesilor locali. Aceasta instituie obligativitatea alesilor locali de a-si face publice interesele personale, printr-o declaratie pe proprie raspundere, care va fi prinsa intr-un registru. Interesul personal se intinde pana la rudele de gradul al doilea, la orice persoana fizica sau juridica cu care alesii locali au angajamente sau asociatiile si fundatiile din care acestia fac parte. (Camelia Ionescu)
×
Subiecte în articol: politic