x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei - 10 septembrie 2004

POLITIC/Stirile zilei - 10 septembrie 2004

10 Sep 2004   •   00:00
LEGE ADOPTATA TACIT DE SENAT. Biserica Romana Unita cu Roma (greco-catolica) si Biserica Ortodoxa Romana se pot intalni in instanta, daca nu ajung la un acord asupra situatiei imobilelor aflate in litigiu. Textul prevazut de Ordonanta 64/2004 a devenit lege printr-o prevedere a noii Constitutii, care stabileste ca daca un proiect nu este dezbatut si votat in 30 de zile de la inregistrarea lui, se considera adoptat automat. (Oana Stancu)

GRAMA, ATACAT DE CNS SI UDMR. Horia Grama, prefectul Covasnei, a fost acuzat ieri de catre CNS si UDMR ca isi depaseste atributiile care ii revin cand ameninta cu sanctiuni consiliile locale care s-ar implica in referendumul privind autonomia Tinutului Secuiesc. In opinia vicepresedintelui Consiliului National al Secuilor, Ferencz Csaba, si a liderului UDMR Covasna, Albert Almos, prefectului Grama ii revine rolul de "a da sfaturi in organizarea referendumului" si nu "sa ameninte cu sanctiuni". (Aniela Nine)

PUBLICITATEA STRADALA LA ALCOOL, INTERZISA. Senatorii au interzis ieri orice forma de publicitate pentru bauturile spirtuoase, cu exceptia celei realizate in presa scrisa, radio si televiziune. Reglementarea, prevazuta deja in Ordonanta 90/2004, vizeaza in principal publicitatea stradala, fie ca e vorba de panouri sau reclame amplasate pe mijloacele de transport, dar si afisele amplasate in magazine. Masura va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2005. (Oana Stancu)

UN MILION DE $ PENTRU HAGA. Romania va depune la Curtea Internationala de Justitie de la Haga sesizarea privind delimitarea platoului continental al Marii Negre, pana la sfarsitul lunii septembrie. Secretarul de stat in MAE, Bogdan Aurescu, a facut ieri acest anunt, dupa a 24-a runda de negocieri cu partea ucraineana, la finalul careia nu s-a putut ajunge la un compromis in aceasta problema. Aurescu a spus ca toata documentatia este pregatita si ca acest demers va costa statul roman un milion de dolari. Sesizarea nu va cuprinde si cazul canalului Bistroe, pentru ca aceasta nu este o problema bilaterala, ci una cu impact international. (Monica Iordache)

×
Subiecte în articol: politic