x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei - 14 septembrie 2004

POLITIC/Stirile zilei - 14 septembrie 2004

14 Sep 2004   •   00:00

Grija - Comisie pentru alesii someri

Liderii PSD au constituit ieri o comisie speciala care sa aiba grija de parlamentarii ce vor intra in somaj din care fac parte Nicolae Vacaroiu, presedintele Senatului, pe Valer Dorneanu, presedintele Camerei Deputatilor, pe cei doi lideri de grup ai PSD, Ion Solcanu si Viorel Hrebenciuc, si pe presedintele executiv al PSD, Octav Cozmanca. Pe de alta parte, Hrebenciuc a anuntat ieri ca parlamentarii ar putea beneficia de o pensie privata, pentru care alesii ar trebui sa cotizeze. Dar in proiectul de statut al parlamentarului nu apare nicaieri mentionata o atare cotizatie. (Camelia Ionescu)

PSD+PUR - Dialog cu liderii judeteni

Liderii PSD si PUR, Adrian Nastase si Dan Voiculescu, s-au intalnit ieri cu reprezentantii celor doua formatiuni din judetele Alba, Buzau, Constanta, Galati, Calarasi si Prahova, informeaza un comunicat de presa. Potrivit comunicatului, discutiile s-au axat pe "organizarea Uniunii Nationale PSD+PUR in plan local si pe strategia comuna de abordare a alegerilor generale in vederea obtinerii unui scor majoritar in plan judetean, scor care sa permita si formarea unei majoritati parlamentare". Seria convorbirilor va continua cu toate organizatiile judetene din tara. (Silviu Sergiu)

Gorj - Mischie, candidat independent

Fostul lider al PSD Gorj, Nicolae Mischie, doreste sa candideze pentru un loc in Camera Deputatilor. Campania de strangere de semnaturi este condusa de sotia sa, Sanda, care apeleaza chiar la cadrele medicale din spitalul in care ea activeaza. Directorul Spitalului Judetean Gorj, Emil Sandu, sustine ca nu are cunostinta despre astfel de lucruri, insa va stopa orice fel de actiune de acest gen. (Gabriela Mladin)

Deplasare - Mois se teme pentru viata lui

Deputatul PRM Vasalie Mois a propus ieri conducerii Camerei ca in vizita sa in Kazahstan, din perioada 16-21 septembrie, sa plece pe o ruta ocolitoare, ceea ce ar fi necesitat un plus la cheltuieli de 1.809 euro. Vasalie Mois a explicat in cererea sa pornind de la considerente de securitate personala "ca vrea sa mearga catre Alma-Ata pe o ruta ocolitoare, cu doua companii aviatice Tarom si Lufthansa". In ciuda argumentelor deputatului peremist, cererea i-a fost respinsa. (Dana Piciu)
×
Subiecte în articol: politic