x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei - 16 septembrie 2004

POLITIC/Stirile zilei - 16 septembrie 2004

16 Sep 2004   •   00:00

Magyar Hirlap - Marko va scadea procentele UDMR

Desemnarea lui Marko Bela drept candidat al UDMR la Presedintia Romaniei va diminua "precis" procentele Uniunii in alegerile generale. Concluzia apartine unui editorial publicat luni de cotidianul ungar Magyar Hirlap, sub semnatura lui B...la Bír". Autorul considera totodata ca "o personalitate, care ar fi fost capabila sa uneasca taberele adverse (radicali si moderati - n.r.) si ar fi putut schita in mod credibil o alternativa maghiara din Romania, ar fi primit cu siguranta mai multe voturi". (Silviu Sergiu)

Parlament - Numiri la BNR, fara algoritm

Birourile permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului au hotarat ieri ca numirea noului Consiliu de Administratie al BNR sa nu se faca pe baza unui algoritm politic. Potrivit secretarului Camerei, deputatul PSD Tudor Mohora, mandatul Consiliului de Administratie al BNR a expirat, iar numirea noilor membri se va face pe baza dosarelor profesionale. Partidele politice pot face insa propuneri pana la 20 septembrie. (Gabriela Antoniu)

Autonomie - 12 miliarde de lei referendumul

Organizarea unui eventual referendum privind autonomia Tinutului Secuiesc la Targu-Mures ar costa bugetul municipal 12 miliarde de lei, a declarat, ieri Mediafax, primarul din Targu-Mures, Dorin Florea. Primarul a precizat ca, in timpul unei intalniri cu reprezentantii Consiliului National Secuiesc, le-a promis ca materialul pe care acestia il vor intocmi pe tema referendumului pentru autonomie va fi introdus in mapele consilierilor locali. "I-am ascultat, le-am zis: "Domnilor, este strategia dumneavoastra". Nu am primit inca materialul in cauza si nu imi este indiferent", a declarat Florea.

Solicitare PNL-PD - Statutul alesilor locali, returnat

Alianta PNL-PD ii va solicita presedintelui Ion Iliescu sa retrimita Parlamentului, pentru reexaminare, Legea privind statutul alesilor locali, invocand viciul de procedura, a declarat ieri deputatul democrat Paula Ivanescu (foto). Alianta D.A. considera ca legea mentionata a fost adoptata de Camera, prin incalcarea regulamentului, deoarece Comisia de mediere a eliminat cele doua variante care sanctionau migratia politica a primarilor si consilierilor locali, in loc sa redacteze un text care sa puna de acord amendamentele, a spus Ivanescu. (Gabriela Antoniu)
×
Subiecte în articol: politic