x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei - 18 septembrie 2004

POLITIC/Stirile zilei - 18 septembrie 2004

18 Sep 2004   •   00:00

Dosar - CV Tudor, verificat de CNSAS Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) a trecut la verificarea activitatii lui Corneliu Vadim Tudor, ca urmare a acuzatiei liderului PNG Gigi Becali, ca presedintele PRM a colaborat cu Securitatea. In urma analizei facute de Biroul de Coordonare al CNSAS, aceasta institutie precizeaza intr-un comunicat de presa ca in dosarele de urmarire primite de la detinatorii de arhive nu a fost gasit nici un document care sa ateste colaborarea liderului PRM cu Securitatea. (Aniela Nine)

Congres - Indicatii pentru fostii detinuti politici

Presedintele Asociatiei Fostilor Detinuti Politici din Romania (AFDPR), Ticu Dumitrescu, i-a indemnat ieri pe colegii sai, la congresul asociatiei desfasurat la Mamaia, ca la scrutinul din noiembrie sa sprijine partidele democratice, cu exceptia PSD si PRM, care dupa parerea lui nu fac parte din aceasta categorie. Ticu Dumitrescu le-a cerut fostilor detinuti politici sa voteze asa cum le dicteaza constiinta, iar singurul lucru pe care sa-l respecte sa fie statutul asociatiei din care fac parte, informeaza Mediafax. El a remarcat ca in interiorul AFDPR s-au format grupuri de sustinere a PNL si chiar PD, lucru care nu corespunde obiectivelor asociatiei. (Gabriela Antoniu)

Senat - Disputa pe un comunicat de presa

Senatorul PRM George Pruteanu l-a acuzat pe seful Comisiei pentru cultura a Senatului, Adrian Paunescu (PSD), ca ar fi cenzurat un comunicat de presa intocmit dupa audierea directorului executiv al cotidianului Romania libera, Petre Mihai Bacanu. Pruteanu a refuzat sa semneze procesul-verbal de sedinta, acuzand ca Paunescu ar fi eliminat din comunicatul comisiei orice referire la PSD. Comisia, prin vicepresedintele Grigore Zanc (PSD), sustine insa ca Adrian Paunescu nu a participat la elaborarea comunicatului, dar a recunoscut omisiunea deoarece "domnul Bacanu s-a exprimat in repetate randuri ca nu are dovezi in legatura cu implicarea PSD in relatiile cu redactia Romaniei libere". (Camelia Ionescu)

×
Subiecte în articol: politic