x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei - 20 septembrie 2004

POLITIC/Stirile zilei - 20 septembrie 2004

20 Sep 2004   •   00:00
ILIESCU, LOVIT CU UN CARTON IN CAP. Aflat sambata la Montreal, in Canada, presedintele Ion Iliescu a fost lovit cu un sul de carton in cap de un roman, iar cateva zeci de persoane l-au huiduit si fluierat. Ei au scandat lozinci precum "Jos Iliescu", "Tradatorul", "Iliescu go home" sau "Afara" si au purtat pancarte pe care scria "Jos mafia baronilor regimului Iliescu", "Sus Eminescu, jos Iliescu". Seful statului a renuntat sa mai tina discursul si dupa ce a parasit locul, Iliescu s-a intors pentru a discuta cu cel care l-a lovit. Protestatarul s-a adresat presedintelui cu sintagma "Mai animalule", iar Iliescu i-a replicat: "Esti exact ceea ce spui!". (Dana Piciu)

FOR DE CONDUCERE COMUN LA GIURGIU. Consiliul Judetean al PUR Giurgiu a decis in sedinta de ieri ca saptamana aceasta sa se intalneasca cu conducerea PSD din judet pentru a constitui Delegatia Permanenta Judeteana si Secretariatul Judetean al Uniunii Nationale PSD + PUR. Pana acum, astfel de delegatii s-au constituit in judetele Buzau, Alba, Bihor, Constanta, Braila, Mehedinti, Neamt, Timis, Arges, Caras Severin, Dambovita, Ialomita, Vaslui si in municipiul Bucuresti. (Dana Piciu)

UDMR MAI SCADE DIN PRETENTII. Consiliul Consultativ al Presedintilor UDMR a restrans aria criteriilor pentru desemnarea candidatilor la alegerile interne, in vederea stabilirii listelor electorale pentru Parlament, informeaza Rompres. Presedintele UDMR, Bela Marko, a declarat ca toti candidatii care se vor inscrie in prealegeri vor trebui sa indeplineasca niste criterii minimale: sa nu fi fost colaboratori sau informatori ai Securitatii si sa aiba calitatea de membru al UDMR.

BASESCU SI ZAMBETUL PISICII. La Congresul Tineretului Social Democrat, desfasurat sambata, Mircea Geoana, candidatul PSD pentru functia de premier, a comparat situatia din Alianta PNL-PD cu romanul lui Lewis Carroll, Alice in Tara Minunilor. "Ii are pe Stolojan si Basescu - capul pisicii, iar in campania electorala va fi doar zambetul, adica Traian Basescu. Unde este pisica si cine va prinde soareci in aceasta tara?", a spus Geoana. Revenind la congres, Victor Ponta a fost reales in unanimitate presedinte al TSD, pentru urmatorii doi ani. (Silviu Sergiu)

×
Subiecte în articol: politic iliescu