x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei - 21 septembrie 2004

POLITIC/Stirile zilei - 21 septembrie 2004

21 Sep 2004   •   00:00

Propunere PSD - 15 august, zi nelucratoare

Deputatele PSD Lucia Lepadatu si Liana Naum au depus o propunere legislativa care stabileste ziua de 15 august, cand se praznuieste Adormirea Maicii Domnului, ca zi de sarbatoare nationala nelucratoare. Motivatia lor este aceea ca "nu este firesc sa fie ingradita unui neam crestin posibilitatea de a-si manifesta evlavia". Initiatoarele sustin ca in aproape toate tarile crestine ale Europei ziua de 15 august este libera. Ele considera ca nu este firesc sa fie mentinuta, in mod formal, o zi lucratoare cu eficienta redusa. (Camelia Ionescu)

Camera - Lepsa devine independent

Deputatul Sorin Lepsa a demisionat din grupul PD, el cerand acordul conducerii Camerei Deputatilor pentru a ramane ca independent in Comisia de invatamant. In solicitarea sa, Lepsa informeaza ca a demisionat din grupul PD din data de 14 septembrie. Grupul parlamentar PD numara 27 de membri. Lepsa a fost membru PNTCD, dupa care a format, alaturi de fostul premier Radu Vasile, Partidul Popular din Romania. La alegerile din 2000, Lepsa si Radu Vasile au candidat pe listele PD.

CNSAS - PUR si PNL au depus listele

Presedintele Colegiului CNSAS, Gheorghe Onisoru, a solicitat principalelor partide sa inainteze listele cu candidati la alegerile parlamentare pentru a-i putea verifica in timp util. Potrivit legii, toti candidatii pentru Parlament si Presedintie trebuie sa fie verificati de CNSAS pentru a vedea daca au colaborat sau nu cu Securitatea. Membrii Colegiului se asteapta sa fie supusi verificarii circa 2.000 de candidati. Onisoru ne-a declarat ieri ca PUR si PNL au raspuns deja solicitarii CNSAS, depunand listele cu candidati. (Camelia Ionescu)

Optimist - Puscas crede in economia de piata functionala

Negociatorul-sef cu UE, Vasile Puscas, spera ca in raportul de tara al Comisiei Europene, din 6 octombrie, Romania sa fie considerata economie de piata functionala, cu mentiunea ca, daca va continua reformele, va avea capacitatea deplina de a functiona in conditiile pietei interne a UE. Vasile Puscas precizeaza ca pentru finalizarea negocierilor de aderare la UE este necesar ca Romania sa indeplineasca criteriul economiei de piata functionale. (Camelia Ionescu)

Dezvaluiri - FNI, subiect de campanie

Despagubirea investitorilor FNI de catre AVAS a fost refuzata ieri-seara de senatori, care au retrimis proiectul la comisie pentru noi dezbateri. Cu acest prilej, Karoly Szabo (UDMR) a cerut sa se faca publice "numele persoanelor care au ocupat functii in filiale judetene ale Fondului, cu indicarea functiei detinute pana in 1989 si a surselor prin care au reusit sa ridice zeci de miliarde de lei cu cateva minute inainte de caderea Fondului". "Stati linistit, ca peste putin timp intram in campanie electorala si fiti sigur ca va face deliciul campaniei. Noi stim care sunt aceste nume", a amenintat vicele Senatului, Doru Ioan Taracila (PSD). (Oana Stancu)

×
Subiecte în articol: politic