x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei - 22 septembrie 2004

POLITIC/Stirile zilei - 22 septembrie 2004

22 Sep 2004   •   00:00

Autonomie - Referendum respins

Organizarea referendumului privind autonomia tinutului secuiesc, solicitata de Consiliul National Secuiesc, a fost respinsa de consilierii locali din comunele muresene Acatari si Galesti, informeaza Mediafax. "Fiecare a considerat ca problema autonomiei este foarte importanta, dar modul in care se solicita este neconform celor prevazute in statutul UDMR", a precizat presedintele Consiliului Judetean (CJ) Mures, Lokodi Edita Emoke.

Camera - Vot amanat din cauza chiulului

Deputatii vor lucra maine, in comisii, dupa ce ieri au adoptat pe articole toate proiectele de lege de pe ordinea de zi, votul final neputand fi dat din cauza lipsei de cvorum. Anuntul a fost facut de presedintele de sedinta, Constantin Nita. El a anuntat ca votul final la cele peste 20 de proiecte de lege, initiative legislative si rapoarte de mediere va fi dat in cursul saptamanii viitoare.

Decizie - Pensii private din 2006

Deputatii au votat ieri, pe articole, proiectul legii privind fondurile de pensii administrate privat. Astfel, incepand cu 2006 salariatii cu varsta de pana la 35 de ani vor fi obligati sa cotizeze si pentru fondul privat de pensii. Contributia va fi facultativa pentru celelalte categorii de persoane in varsta de pana la 45 de ani. Contributia va fi de 2% pe an la inceput, urmand ca in termen de opt ani cota de contributie sa fie majorata la 6%. Smaranda Dobrescu, presedintele Comisiei de munca din Camera, a explicat ca la final platitorul va primi doua pensii, una de la stat si una de la fondul privat, si ca plata cotizatiei catre pensii nu se schimba, nu creste, nu scade. (Dana Piciu)

Modificare - Interdictii pentru demnitari

Deputatii au modificat ieri legea anticoruptie si au stabilit ca demnitarilor si functionarilor publici li se interzice sa participe la luarea unor decizii care ar putea produce orice folos material sau de alta natura, direct sau prin interpusi, pentru sine, pentru sotul sau sotia ori pentru rudele lor pana la gradul IV. Actul normativ adoptat pe articole de Camera Deputatilor mai stabileste infiintarea unui Consiliu National de Integritate, institutie care va verifica cazurile de incompatibilitate sau conflict de interese. (Dana Piciu)
×
Subiecte în articol: politic