x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei - 23 septembrie 2004

POLITIC/Stirile zilei - 23 septembrie 2004

23 Sep 2004   •   00:00

PUR Buzau - Valerian Tuclea, lider interimar

Valerian Tuclea, care a detinut functia de vicepresedinte PUR Buzau, este de ieri presedinte interimar al organizatiei judetene. Profesorul Valerian Tuclea este consilier municipal ales pe listele PUR si presedinte al Comisiei de Munca si Protectie Sociala in Primaria Municipiului Buzau. Ca proaspat lider al PUR Buzau, el este secundat de un Birou Executiv Interimar. Potrivit unui comunicat de presa al PUR, "prin ramanerea lui Valerian Tuclea in Partidul Umanist, pierderea majoritatii Aliantei PNL-PD in Consiliul Municipal este "iminenta"".

Camera - Unele comisii ar putea disparea

Secretarul Biroului Permament al Camerei, Tudor Mohora, a declarat ieri ca motivul pentru care deputatii pleaca de joi in teritoriu este ca unele dintre comisiile Camerei nu au proiecte de legi pe ordinea de zi. El a dat exemplu Comisia pentru drepturile omului care discuta de cateva luni un proiect de lege, dar si comisia pentru tehnologia informatiei, care nu are de intocmit rapoarte decat foarte rar. In acest context, Mohora a aratat ca unele dintre aceste comisii ar trebui fie desfiintate, fie comasate cu altele, dar in Parlamentul viitor. (Dana Piciu)

PNA - Radu Alexandru, "liber de coruptie"

Ancheta procurorilor PNA in cazul liberalului Radu F. Alexandru nu indica savarsirea vreunei infractiuni de coruptie, a declarat ieri procurorul general al PNA, Ioan Amarie. El a mai spus ca ancheta in acest caz este in prag de finalizare, desi senatorul PNL a refuzat sa se prezinte la confruntare, la PNA. In luna iulie, Nati Meir (consilierul lui C.V. Tudor) a prezentat o caseta audio care, in opinia lui, ar dovedi ca senatorul PNL ar fi acceptat sa le ofere unor oameni de afaceri israelieni contracte cu statul roman, dupa ce liberalii vor castiga puterea.

Candidatura - Amarie, impotriva fratelui

Procurorul general al PNA, Ioan Amarie, a declarat ieri ca nu a fost de acord ca fratele lui sa candideze pentru alegerile parlamentare, insa a precizat ca nu poate sa-l oblige, fiecare avand viata sa. Seful PNA a spus ca fratele sau locuieste de 30 de ani in Teleorman, ei vazandu-se doar o data sau de doua ori pe an. La alegerile preliminare din PSD, Constantin Amarie s-a situat pe locul al doilea pe listele pentru Camera Deputatilor, din Teleorman.
×
Subiecte în articol: politic