x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei - 25 septembrie 2004

POLITIC/Stirile zilei - 25 septembrie 2004

25 Sep 2004   •   00:00

Consultanta - PUR si Tudoran au incheiat colaborarea

Partidul Umanist si Dorin Tudoran au anuntat ieri incheierea de comun acord a contractului de consultanta. Decizia a fost luata "avand in vedere hotararea Congresului de formare a Uniunii Nationale PSD + PUR, precum si necesitatea stabilirii unei strategii comune celor doua formatiuni membre ale Uniunii, pentru abordarea alegerilor din toamna", informeaza un comunicat de presa al Partidului Umanist.

Utilitate publica - GDS va fi finantat de la buget

Guvernul a decis ca Fundatia "Grupul pentru Dialog Social" (GDS) sa primeasca statutul de asociatie de utilitate publica, a anuntat ieri purtatorul de cuvant al Executivului, Despina Neagoe. Prin urmare GDS va putea primi finantare de la Bugetul de stat si din bugetele locale si va putea concesiona servicii publice fara caracter comercial. (Silviu Sergiu)

PD Gorj - Manta se crede indispensabil

Liderul PD Gorj, Pantelimon Manta, a declarat ieri corespondentului Mediafax ca filiala ar inregistra un colaps daca el nu va figura pe lista pentru Senat a Aliantei D.A. PNL-PD. El era sustinut de organizatie pe primul loc pentru Senat, insa conducerea partidului i-a reprosat scorul prost obtinut in alegerile locale, cand a candidat pentru Primaria Targu Jiu. Liderul PD, Traian Basescu, a retrimis de doua ori listele propuse de PD Gorj, Biroul Permanent al filialei urmand sa se intruneasca duminica pentru a treia oara pentru a face noi propuneri. (Carmen Vintila)

Pensii - 4.300.000 de dosare, analizate

Recalcularea pensiilor care va incepe la 1 octombrie se va realiza prin analizarea fiecarui dosar de pensie aprobat pana la 1 aprilie 2001, pe baza formulei de calcul prevazute de Legea 19/2000, a declarat ieri secretarul general al Guvernului, Eugen Bejinariu. El a precizat ca, dupa incheierea evaluarii individuale, va fi acordat punctajul mediu anual individual cel mai avantajos, iar daca punctajul stabilit in urma evaluarii este mai mic, va fi mentinut cel corespunzator pensiei aflate deja in plata. "Aceasta operatiune vizeaza evaluarea pensiilor in cazul a aproximativ 4.300.000 de dosare de pensii", a adaugat Bejinariu. (Silviu Sergiu)
×
Subiecte în articol: politic