x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei - 27 septembrie 2004

POLITIC/Stirile zilei - 27 septembrie 2004

27 Sep 2004   •   00:00
PNL SI PD OFERA "FANTEZISME". Uniunea Nationala PSD+PUR considera ca PNL si PD incearca, lansand tot felul de fascicole fanteziste, sa distraga atentia opiniei publice de la faptul ca, doar cu doua luni inainte de alegeri, nu au inca un program de guvernare, se arata intr-un comunicat de presa."Nu putem sa nu ne intrebam cum pot liderii PNL si PD sa promita locuri de munca, in conditiile in care atunci cand acestia se aflau la guvernare numarul somerilor s-a dublat in patru ani. Cum pot promite oare cresterea salariilor, cand in vremea guvernarii lor salariile reale au scazut cu 20%?", arata comunicatul.

BASESCU, INFRUNTAT DE UNELE FILIALE. Desi liderul PD Traian Basescu a retrimis pentru a treia oara listele parlamentare unor organizatii pentru a fi refacute, acestea le trimit nemodificate. Astfel, la Arges, Ion Cirstoiu va ocupa in continuare primul loc la Senat, iar la Neamt se va pastra aceeasi lista cu candidati, dar Vasile Sendrea a decis sa se retraga. La Suceava insa, Eugen Uricec nu va mai fi pe un loc eligibil, dar vicele Brindusel Nichitean a fost mentinut pe un loc eligibil. La Prahova, Romeo Hanganu a demisionat din functia de presedinte al organizatiei si se va mai gandi si la cea din partid, nemultumirile sale fiind legate de "o relatie proasta cu conducerea PD". (Carmen Vintila)

"IN PSD NU PREA E DEMOCRATIE". Deputatul PSD de Cluj Alexandru Lapusan considera ca democratia "nu a deversat" foarte mult in partidele politice, apreciind ca nici in PSD "nu prea este democratie". "Am constatat acest lucru de fiecare data cand luam cuvantul si aveam alte optiuni, iar acestea erau considerate de toti ca fiind valabile si trebuiau sustinute. Atunci aparea o bruscare din partea cuiva din conducerea partidului si nimeni nu mai sprijinea optiunile respective", a explicat Lapusan, citat de Mediafax. El a precizat ca, in zilele urmatoare, va face publice o parte din probele care arata "aranjarea" alegerilor preliminare de la PSD Cluj. (Silviu Sergiu)

"UDMR=PCR". Presedintele Uniunii Civice Maghiare (UCM), Szasz Jenö, l-a acuzat sambata pe liderul UDMR, Marko Bela, de "fratricid politic" pentru ca a refuzat sa organizeze prealegerile pentru Parlament in parteneriat cu UCM. "Dupa 15 ani, dupa ’89, pentru comunitatea maghiara exista un singur partid. Traim un monopol politic. Inainte de ’89 s-a denumit PCR, acum se numeste UDMR. Si noi, Uniunea Civica Maghiara, vrem sa organizam un cadru politic pentru comunitatea maghiara unde functioneaza libertatea alegerilor", a declarat Szasz cu prilejul celui de-al doilea Congres al UCM.

×
Subiecte în articol: politic