x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC - Stirile zilei 28 aprilie 2004

POLITIC - Stirile zilei 28 aprilie 2004

28 Apr 2004   •   00:00

Ordonanta privind averile, publicata

Ordonanta de urgenta de modificare a pachetului legislativ anticoruptie a fost publicata ieri in Monitorul Oficial, devenind astfel obligatoriu pentru toti candidatii la alegerile locale sau generale sa isi declarare averile. Declaratia de avere se va depune la Biroul Electoral Central sau, dupa caz, la biroul electoral de circumscriptie, o data cu declaratia de acceptare a candidaturii. Declaratiile de avere ale candidatilor pentru primarii, consilii si Parlament se publica in paginile de Internet ale consiliilor judetene, iar cele ale candidatilor la Presedintie in Monitorul Oficial. (Monica Iordache)

Senatorul Vela a plecat din PD

PD a mai ramas fara un senator. Din ultimii sapte parlamentari care mai luptau sa refaca grupul PD din Senat, unul a plecat. Senatorul Ioan Vela si-a dat ieri demisia din partid, punand decizia pe seama „lipsei de colaborare cu presedintele organizatiei judetene (Caras-Severin - n.r.), Sorin Frunzaverde". Vela spune ca i-a comunicat, luni seara, si presedintelui PD Traian Basescu nemultumirile sale si faptul ca e pe punctul de a pleca din partid, iar Basescu i-a spus ca ii „doreste succes". „Vela a plecat dupa ce i-au dat de inteles ca nu se va mai afla pe liste anul acesta", a declarat si Frunzaverde. Senatorul Ioan Vela sustine ca vrea sa ramana independent. (Camelia Ionescu) Monitorul Oficial

Discutii Iliescu - Stephanopoulos

Presedintele Ion Iliescu l-a primit ieri pe omologul sau elen, Constantinos Stephanopoulos. Iliescu a discutat cu omologul sau grec si despre pregatirea Jocurilor Olimpice de la Atena, mai ales ca presedintele roman va fi prezent la deschiderea lor. La finalul intalnirii, seful statului elen a declarat ca Grecia va sprijni tara noastra in eforturile de integrare in Uniunea Europeana si ca „fara indoiala", in 2007 Romănia si Bulgaria vor fi membre ale UE. „Nu urarile mele vor ajuta Romănia, ci tocmai eforturile poporului romăn", a adaugat insa seful statului elen. (Monica Iordache)

Dispute pe cadouri

Articolul care stabileste 300 de euro ca valoare maxima a cadoului pe care "l poate primi un demnitar cu prilejul unor actiuni de protocol a fost retrimis ieri la comisie, de catre deputati pentru a fi reanalizat, mai ales ca o ordonanta recenta scade aceasta limita la 200 de euro. Initial, PD, prin Emil Boc, a cerut retrimiterea legii la comisie pentru compatibilizarea legii cu ordonanta emisa de guvern si a criticat Ñinconsecventa legislativaì si lipsa Ñunei viziuni clareì din partea Executivului. Opinia sa a fost sustinuta si de PNL. Ministrul Acsinte Gaspar a respins criticile si a aratat ca amendamentul va fi propus "n momentul dezbaterii acelui articol. (Dana Piciu)
×
Subiecte în articol: politic