x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei - 28 septembrie 2004

POLITIC/Stirile zilei - 28 septembrie 2004

28 Sep 2004   •   00:00
DRUM SUBTERAN LA PARLAMENT. Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a aprobat constructia unui drum de acces suplimentar, mai scurt, care sa lege la nivel subteran parcajul din Strada Izvor si corpurile din zona de vest a Palatului Parlamentului, respectiv 13 Septembrie, unde se afla intrarea pentru noul sediu al Senatului. Lucrarile costa 8 miliarde de lei si se realizeaza in cadrul planului de investitii pe 2004 aprobat de Camera Deputatilor, a anuntat ieri secretarul Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, Tudor Mohora. (Aniela Nine)

ROMANI, LA PREALEGERILE UDMR. Vicepresedintele PD Covasna, Petre Strachinaru, a declarat ieri ca, in opinia sa, romanii ar trebui sa participe la prealegerile din UDMR, in conditiile in care partidele romanesti din judet au putine sanse sa fie reprezentate in Parlament. Pe de alta parte, liderul PNL Covasna, Ioan Balan, a declarat ca i se pare normal ca membrii maghiari ai PNL sa voteze in cadrul prealegerilor din UDMR, mai ales ca au "mari rezerve fata de actualii parlamentari ai UDMR din Covasna, care nu au facut nimic pentru comunitatea locala din acest judet". (Gabriela Antoniu)

SFATURI PENTRU ROMANCE. Aflat de doua zile in Iordania, presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, si delegatia care il insoteste s-au intalnit cu romanii stabiliti in aceasta tara, organizati in diverse asociatii. Prilej pentru liberalul Mircea Ionescu Quintus de a se arata extrem de incantat de infiintarea Asociatiei Romancelor din Iordania, iar pentru senatorul PSD Nora Rebreanu, de a le sfatui sa militeze pentru ca femeile din aceasta tara sa fie reprezentate in Parlament. Pentru senatorul PRM Gheorghe Buzatu, intalnirea a fost o ocazie de a vedea un carnet de membru PRM pe taram iordanian, prezentat de un absolvent de medicina. (Carmen Vintila)

REFERENDUM ACCEPTAT IN MURES. Organizarea referendumului pentru autonomia tinutului Secuiesc, ceruta de Consiliul National Secuiesc, a fost acceptata de Consiliul Local Balauseri, aceasta fiind prima localitate din judetul Mures care a raspuns pozitiv solicitarii CNS, informeaza Mediafax. Potrivit secretarului CNS, Andrassy Arpad, data referendumului a fost stabilita de CL Balauseri la 20 martie 2005.

×
Subiecte în articol: politic