x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei - 4 septembrie 2004

POLITIC/Stirile zilei - 4 septembrie 2004

04 Sep 2004   •   00:00

Grupul socialist - Severin, candidat la Consiliul Europei

Fostul ministru de Externe al Romaniei, Adrian Severin, este unul dintre candidatii la functia de presedinte al grupului socialist al Consiliului Europei, relateaza pagina electronica a agentiei STT. Liderul grupului socialist va fi desemnat cu ocazia viitoarei Adunari Generale a Consiliului Europei, care se va desfasura la 4 octombrie. Contracandidatii lui Adrian Severin la aceasta functie sunt Mikko Elo, seful delegatiei finlandeze la Consiliul Europei, senatorul spaniol Lluis Maria de Puig si raportorul elvetian pentru Cecenia, Andreas Gross.

Reactie - Becali, parat la Antidiscriminare

Nati Meir, consilierul lui C.V. Tudor pe probleme de politica externa, a decis sa sesizeze, luni, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, ca urmare a aparitiei in presa a declaratiilor liderilor PNG Gigi Becali si Doru Borsan referitoare la evrei si la locul acestora in societate, pe care le considera "xenofobe, extremiste si antisemite". Meir solicita si Guvernului Romaniei "sa manifeste fara intarziere o atitudine transanta si sa condamne fara echivoc aceste manifestari". (Aniela Nine)

Presedintie - Demeter Janos, propus candidat

Platforma Cercul Civic din UDMR Sfantu Gheorghe il va propune astazi la sedinta CRU pe presedintele CJ Covasna, Demeter Janos, candidat la Presedintie din partea Uniunii, informeaza Mediafax. Decizia a fost luata joi seara, in cadrul unei sedinte, de reprezentantii Platformei. Pana in prezent, candidatii sustinuti de organizatiile locale sunt: Eckstein-Kovacs Peter, Tokay Gyorgy, Borbely Laszlo, Kelemen Hunor, Varga Attila, Illyes Gyula, Raduly Robert, Biro Rozalia, si Demeter Janos.

×
Subiecte în articol: politic