x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei

POLITIC/Stirile zilei

16 Noi 2004   •   00:00

16 noiembrie 2004

Nastase - Casatoriile homo, "inadmisibile"

Candidatul PSD+PUR la Presedintie, Adrian Nastase, a declarat, duminica seara, la Constanta, ca este impotriva casatoriilor intre homosexuali si impotriva adoptiilor copiilor de catre cupluri de homosexuali. "Le consider absolut inadmisibile", a spus Adrian Nastase. Intrebat ce atitudine are fata de homosexuali, el a afirmat ca "problema homosexualitatii a fost acceptata practic de catre toate partidele, de aceea in Codul Penal a fost modificat art. 200 in acest sens". (Aniela Nine)

Senat - Opozitie la cererile lui Iliescu

Senatorii PNL-PD, PRM si UDMR s-au opus ieri cererii de reexaminare formulate de presedintele Iliescu la proiectul de lege privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate, motiv pentru care votul final pe actul normativ a fost amanat. Seful statului cerea sa nu se acorde pasapoarte diplomatice decat demnitarilor in functie, "in realizarea misiunilor oficiale ce le revin".

Autosesizare - Basescu intra in gura deputatilor

Declaratiile candidatului la Presedintie Traian Basescu, conform carora in Parlament nu lucreaza decat 10-15 alesi, iar restul pot fi impartiti in doua categorii: puturosi si hoti, au fost discutate in Biroul Permanent al Camerei Deputatilor. Membrii Biroului au sesizat conducerea Camerei cu privire la aceste declaratii, dar cazul nu a putut fi luat in discutie deoarece la sedinta de ieri nu au fost prezenti reprezentantii PNL-PD. (Dana Piciu)

Tecuci - Campanie cu focuri de arma

Gheorghe Ivan, candidat al Partidei Rromilor Social-Democrat (PRSD) la Camera Deputatilor, a folosit un pistol, duminica, pentru a se apara de niste tigani violenti, in timpul unor activitati de campanie electorala la Tecuci. Ivan care este si consilier in cadrul Consiliului pentru discriminare din cadrul Guvernului a devenit obiectul nemultumirilor unor participanti la intalnirea electorala. El poseda permis de port arma militara din luna august 2003. (Erik Hoosz)

Pregatire - Fonduri Phare pentru senatori

Conducerea Senatului a aprobat ieri o propunere a secretarului general privind obtinerea unor fonduri Phare de 1,5 milioane de euro pentru cumpararea de logistica si organizarea unor cursuri de pregatire a parlamentarilor in domeniul legislatiei UE. De aceste cursuri ar urma sa beneficieze 35 de senatori si deputati, dar din viitoarea legislatura. (Aniela Nine)
×
Subiecte în articol: politic