x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei

POLITIC/Stirile zilei

11 Noi 2004   •   00:00

11 noiembrie 2004

Vizita - Voronin vine la Suceava

Presedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, va face maine o vizita de o zi in judetul Suceava, urmand sa depuna, la Manastirea Putna, coroane de flori la mormantul domnitorului Stefan cel Mare, informeaza Mediafax. Potrivit prefectului de Suceava, Ioan Cusnir, Voronin este insotit in aceasta vizita de o delegatie formata din 18 persoane, printre care ministrul de Externe, Andrei Stratan, si presedintele Academiei de Stiinte a Republicii Moldova, Gheorghe Duca. Partea romana va fi reprezentata de consilierul prezidential Simona Miculescu si de secretarul de stat din MAE, Bogdan Aurescu.

Dubla cetatenie - Lobby UDMR in Ungaria

Reprezentantii UDMR Covasna vor merge la invitatia partidului FIDESZ in Ungaria, unde, timp de o saptamana, prin diferite forumuri si prin intermediul mass-media, vor solicita electoratului ungar sa voteze pentru acordarea dublei cetatenii pentru maghiarii din afara granitelor, informeaza Mediafax. Senatorul UDMR Puskas Balint, presedintele platformei Miscarea Crestin-Democrata din cadrul Uniunii, a declarat ca deplasarea se va face in patru judete din Ungaria in saptamana care va precede referendumul din 5 decembrie.

Listele CPC - Nica si Vacaroiu recurg la justitie

Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, si seful de campanie al PSD, Dan Nica, i-au dat in judecata pe Alina Mungiu Pippidi, Cristian Parvulescu, Coalitia pentru un Parlament Curat (CPC) si Asociatia Pro Democratia si cer fiecare daune de 1,5 miliarde de lei, a declarat ieri, agentiei Mediafax, Monica Macovei, presedintele APADOR-CH. Cei doi se considera prejudiciati in urma aparitiei numelor lor pe "lista neagra" a candidatilor la alegerile parlamentare intocmita si difuzata de CPC. "Este dreptul fiecaruia de a folosi toate instrumentele posibile, daca isi simte lezate interesele. Chiar ne asteptam la astfel de procese", a declarat Cristian Parvulescu, presedintele Asociatiei Pro Democratia.

Propunere PD - Lazea, in locul lui Plesu la CNSAS

Grupurile parlamentare ale PD l-au propus pe Dorin Dan Lazea pentru ocuparea locului ramas vacant in Colegiul Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) prin demisia lui Andrei Plesu, a anuntat ieri Tudor Mohora, secretar al Biroului Permanent al Camerei Deputatilor. Dorin Dan Lazea este, in prezent, consilier la grupul PD din Camera. Este licentiat in filosofie si cadru didactic asociat la Universitatea din Timisoara. Are 30 de ani, este casatorit si are doi copii.

×
Subiecte în articol: politic