x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei

POLITIC/Stirile zilei

06 Noi 2004   •   00:00

6 noiembrie 2004

Dacia - Despagubiri in rate, din iunie 2005

Persoanele care au constituit la CEC depozite de 70.000 lei pentru cumpararea unui autoturism Dacia si care nu si-au lichidat conturile isi vor primi sumele la care au dreptul incepand cu luna iunie 2005, in ordinea depunerii cererilor, se arata in proiectul de lege aprobat de Guvern si propus Parlamentului. Suma va fi acordata esalonat pe o perioada de cinci ani, incepand cu 2005, indiferent de veniturile persoanelor indreptatite. (Aniela Nine)

Bruxelles - Negocierile cu UE, aproape de final

Comisarul european pentru extinderea UE, Gunther Verheugen, a precizat ieri, in cadrul unei intalniri cu premierul Adrian Nastase, la Bruxelles, ca problemele tehnice legate de cele trei capitole de negociere pentru aderare, aflate inca in discutie, vor fi rezolvate foarte curand. "Romania este o tara puternica si importanta din punct de vedere strategic, pe care dorim sa o avem in Uniunea Europeana, in 2007", a spus Verheugen. (Dana Piciu)

Dosarul Cozma - Marko Bela nu sustine gratierea

Candidatul UDMR la Presedintie, Marko Bela, nu este de acord cu gratierea lui Miron Cozma, fiind de parere ca aceasta ar fi un gest electoral. "Eu cred ca acest lucru ar insemna, in acest moment, o intentie electorala, si nu cred ca ar trebui sa fim de acord cu astfel de masuri sau gesturi", a declarat ieri, la Timisoara, Marko Bela. Patru organizatii ale societatii civile au cerut joi presedintelui Ion Iliescu si candidatilor la Presedintie sa-si exprime public pozitia fata de eliberarea lui Miron Cozma din inchisoare, idee avansata de senatorul PSD Adrian Paunescu.

Propunere BEC - Legile electorale, modificate

Presedintele Biroului Electoral Central, judecatorul Emil Ghergut, considera ca legile electorale ar trebui "imbunatatite", in privinta depunerii candidaturilor la Presedintie. "La noi se prezinta tot felul de oameni. Poate ca legile astea electorale ar mai trebui putin imbunatatite pentru ca vine orice cetatean de pe strada sa-si depuna candidatura la Presedintie si, daca nu-l primesti, poti sa fii si amenintat", a declarat ieri Emil Ghergut, in cadrul videoconferintei Guvernului cu prefectii. (Silviu Sergiu)

×
Subiecte în articol: politic