x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei

POLITIC/Stirile zilei

04 Noi 2004   •   00:00

4 noiembrie 2004

Camera - Deputati zgarciti la vorba

O treime dintre actualii deputati a luat cuvantul de maximum zece ori in patru ani de mandat, in cadrul dezbaterilor privind proiectele de lege aflate pe ordinea de zi, informeaza Mediafax. Astfel, trei deputati din noua au venit la tribuna de maximum zece ori pentru a-si expune punctul de vedere in legatura cu proiectele de lege dezbatute in plen, iar 76 de deputati au considerat ca au facut acest lucru de maximum cinci ori in cei patru ani de legislatura. Sapte dintre deputati au luat o singura data cuvantul in plen, dar pentru a depune juramantul. (Dana Piciu)

Alegeri - Ingrijorari privind soarta UDMR

Candidatul UDMR la Presedintie, Marko Bela, a recunoscut marti, la o emisiune tv, ca exista unele ingrijorari legate de depasirea pragului electoral pentru intrarea in Parlament a Uniunii. "Cel care castiga alegerile din 2004 va duce Romania in UE. E fundamental sa participam la acest proces, sa fim in Parlament, iar deciziile sa fie luate impreuna cu noi, pentru ca vor privi regionalizarea, descentralizarea. In general, in sondajele noastre, avem 6,8-6,9 la suta, dar exista riscuri si vrem sa ne asiguram din toate punctele de vedere", a afirmat Marko.

Vrancea - Candidat la 81 de ani

In Vrancea, 289 de candidati isi disputa sase mandate de deputat si doua de senator, cel mai batran dintre acestia, membru al Comunitatii "Bratsvo", fiind in varsta de 81 de ani, informeaza Rompres. Din cele 39 de formatiuni politice care si-au depus listele la Biroul Electoral Judetean, doar 12 partide au depus liste complete de candidati. In alta ordine de idei, 227 dintre cei 289 de concurenti vor sa obtina un loc de deputat, si doar 62 un loc de senator.

Sesizare - Sloganul lui Becali, la verificat

BEC va transmite Ministerului Culturii si MAI , pentru verificari, sesizarea Centrului de monitorizare si combatere a antisemitismului din Romania, potrivit careia sloganul electoral al candidatului PNG la Presedintie, George Becali, ar fi un slogan legionar. Semnatarul sesizarii sustine ca sloganul "Jur in fata lui Dumnezeu ca voi face o Romanie ca soarele sfant de pe cer" a fost folosit de Corneliu Zelea Codreanu, unul dintre conducatorii Miscarii Legionare. (Carmen Vintila)

×
Subiecte în articol: politic