x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei

POLITIC/Stirile zilei

30 Oct 2004   •   00:00

30 octombrie 2004

Guvern - Concedii fara plata

Premierul Adrian Nastase le-a solicitat ieri membrilor cabinetului sau care sunt implicati in campania electorala sa solicite concediu fara plata in zilele in care desfasoara activitati de campanie. "Este necesar sa aveti in vedere ca activitatea profesionala nu trebuie sa se amestece cu campania electorala", le-a spus Nastase ministrilor. De asemenea, premierul le-a recomandat ministrilor sa gaseasca solutii pentru rezolvarea problemelor de logistica, astfel incat sa nu se foloseasca bani publici pentru finantarea campaniei. (Aniela Nine)

Liste PRM - Irina Loghin, adio Parlament!

Renumita cantareata de muzica populara Irina Loghin nu mai intra in Parlament. A fost exclusa de pe listele parlamentare ale PRM Dolj. Cantareata ocupa totusi un loc pe listele de candidati PRM pentru Parlamentul Romaniei, dar unul considerat neeligibil, in judetul Giurgiu. Cel mai probabil vor ajunge parlamentari PRM de Dolj actualul deputat Lia Olguta Vasilescu, presedinte al organizatiei de tineret pe tara, fosta ziarista, Tudor Matusa, controversat afacerist local, Florin Trofin, fost lider sindical, si Mihai Lupoi (Senat). (Cristian Vasilcoiu)

Filarmonica - Guvernul da un miliard de lei

Filarmonica "Oltenia" din Craiova va primi un miliard de lei pentru organizarea centenarului acestei institutii, a decis joi Guvernul. Manifestarile includ organizarea de conferinte, simpozioane, expozitii, concursuri pe teme muzicale, concerte. Celebrarea Centenarului Filarmonicii se va incheia cu Festivalul "Craiova Muzicala". La Festival vor participa orchestre simfonice, coruri, solisti, dirijori, precum si personalitati reprezentative ale vietii muzicale: Mariana Nicolesco, Dan Grigore, Valentin Gheorghiu, Marin Cazacu, Florin Croitoru, Cristian Mandeal, Horia Andreescu, Romeo Rambu. (Silviu Sergiu)

Adeziune - Liderul secuilor, in PRM

Presedintele Uniunii Secuilor din Romania (USR), Kalman Kiss, s-a inscris in PRM. Kiss a fost trecut pe locul doi pe lista PRM a judetului Mures pentru Senat. Kalman Kiss a declarat ca "o conlucrare cu PRM este fireasca, intrucat acesta este singurul partid care ne poate scapa de santajul UDMR". El a mai spus ca a avut discutii si cu PNL, insa, "cand liberalii au inceput sa faca ochi dulci UDMR", s-a retras. USR il va sustine pe Corneliu Vadim Tudor in cursa prezidentiala, dupa cum a precizat Kiss. Uniunea Secuilor din Romania a inceput o colaborare politica cu PRM pentru judetele Mures, Covasna, Harghita, Satu-Mare si Arad. (Dana Piciu)

Premier - Geoana ramane nominalizat

Mircea Geoana ramane persoana nominalizata de PSD pentru functia de prim-ministru, in cazul castigarii alegerilor, a precizat ieri premierul Adrian Nastase. Surse bine informate sustineau ca presedintele Ion Iliescu ar urma sa fie propus pentru functia de premier, daca Uniunea PSD+PUR va castiga alegerile. Anuntul urma sa fie facut in a doua parte a campaniei electorale pentru a lua prin surprindere Alianta PNL-PD. Intrebat cum comenteaza aceasta informatie, Nastase a afirmat: "In perioadele de campanie electorala apar tot felul de glume politice si story-uri care nu trebuie luate in seama".
×
Subiecte în articol: politic