x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei

POLITIC/Stirile zilei

28 Oct 2004   •   00:00

28 octombrie 2004

Integrare - 59 de proiecte de finalizat

Cu aproximativ doua luni inainte de finalizarea negocierilor de aderare la UE, Parlamentul si Guvernul mai au de finalizat 59 de proiecte legislative care sa sustina aplicarea acquis-ul comunitar din 18 capitole de negociere. Potrivit unui document dat publicitatii ieri de Biroul Permanent al Camerei Deputatilor, din cele 59 de proiecte, trei sunt analizate de Camera Deputatilor, sase de Senat, doua se afla in faza de mediere, 37 sunt legi promulgate si proiecte in curs de promulgare, iar 11 sunt in curs de elaborare la Guvern.""

Parlament - Program scurt pentru alesi

Saptamana viitoare, deputatii vor lucra in plen doua ore, in cursul zilei de luni, iar restul de patru zile este destinat activitatii in comisii, respectiv dezbaterii legii bugetului de stat pe anul 2005 si a legii bugetului asigurarilor sociale de stat pe 2005. La randul lor, senatorii vor lucra, in perioada campaniei electorale, numai cate trei zile pe saptamana, in restul timpului urmand sa desfasoare activitati in circumscriptiile electorale, a declarat secretarul Senatului, Antonie Iorgovan.

PNG Gorj - Ruda dictatorului se afla pe liste

Nepoata dictatorului Nicolae Ceausescu candideaza in Gorj pentru un post in Parlament, pe listele PNG. Mihaela Moraru, in varsta de 51 ani, este fiica lui Marin Ceausescu, fratele mai mare al dictatorului. "Domnul presedinte Becali a atras in ultimul timp personalitati in partid, care figureaza pe listele parlamentare, in ideea de a aduce voturi. Mihaela Moraru va candida in Gorj, dar va renunta, iar locul unu imi va reveni mie. Asa ca tot primul loc este al meu…", a declarat Nicolae Fetanu, liderul PNG Gorj. (Gabriela Mladin)

Nemultumit - Faur Isaia, cu jalba la BEC

Faur Isaia a protestat ieri in fata sediului BEC deoarece i s-a refuzat validarea candidaturii la Presedintie in absenta listelor cu semnaturi. El ceruse BEC sa-i accepte candidatura de principiu, urmand ca, ulterior, sustinatorii sa-i trimita prin posta semnaturile. Isaia a mai spus ca "problema cu cerneala plictiseste lumea" si ca trebuie sa gaseasca "altceva mai nou, mai substantial". El a mai afirmat ca semnul sau electoral a fost facut "la comanda", precizand ca de-abia l-a spalat si nu l-a uscat. Dupa circa o jumatate de ora, Isaia a plecat precizand ca merge la frizerie.

Conditii - Colaborare postelectorala

UDMR va depune la Parlament, dupa alegeri, un proiect de lege privind reorganizarea regiunilor de dezvoltare actuale, sprijinirea acestuia urmand sa fie o conditie in perspectiva colaborarii politice a Uniunii cu partidul care va fi la guvernare, a anuntat ieri liderul UDMR, Marko Bela. El a apreciat ca nu numai guvernarea urmatoare trebuie convinsa de importanta reorganizarii regiunilor de dezvoltare, ci si UE. UDMR va sprijini, totodata, si infiintarea Institutului de Dezvoltare si Cercetare a Tinutului Secuiesc. (Gabriela Antoniu)

La mall - Schimb de replici Basescu - Nastase

Premierul Adrian Nastase si primarul general al Capitalei, Traian Basescu, au avut ieri un schimb de replici la inaugurarea mall-ului Plaza Romania. "Am asteptat aici de aproape mi s-a urat si mi s-au lungit urechile ca la iepurasi", i-a spus Basescu lui Nastase. Premierul i-a explicat acestuia ca intarzierea a fost cauzata de evenimentul de la Palatul Parlamentului, unde seful statului si-a prezentat bilantul. Basescu a parasit mall-ul, fara a-l mai vizita impreuna cu ceilalti oficiali si a refuzat sa comenteze discutia cu Nastase, afirmand ca nu mai are ce comenta dupa ce a asteptat o ora. Premierul nu a dorit nici el sa comenteze, afirmand doar ca a apreciat intalnirea cu Basescu.
×
Subiecte în articol: politic