x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei - 6 septembrie 2004

POLITIC/Stirile zilei - 6 septembrie 2004

06 Sep 2004   •   00:00

PRM - Suspendatul Buga revine Deputatul Florea Buga, presedintele PRM Teleorman, a fost reconfirmat in functie dupa ce, in urma cu doua luni, a fost "suspendat" printr-o decizie a comitetului director al acestei formatiuni politice, ca urmare a unor "sesizari privind mai multe abuzuri". Prim-vicepresedintele PRM Teleorman, Ion Putineanu, a declarat ieri corespondentului Rompres ca un colectiv de control de la Bucuresti a cercetat in judet "reclamatiile care nu s-au confirmat", respectiv "tradare" si "stil dictatorial si abuziv".

Serbia - Vlahii, in Consiliul Romanilor

Asociatiile romanesti din Voivodina si din Valea Timocului au decis sambata reorganizarea Consiliului National al Romanilor din Serbia si Muntenegru. "Este pentru prima oara cand romanii, denumiti in Serbia vlahi si care pana acum nu au fost recunoscuti in aceasta calitate de romani, sunt reprezentati in acest Consiliu National al Romanilor din Serbia", a declarat ieri secretarul de stat Titus Corlatean, seful departamentului pentru romanii de pretutindeni. El a mai spus ca minoritatea romana din Serbia a stabilit sambata, la Varset, ca la presedintia Consiliului National al Romanilor din Serbia sa fie numit un roman vlah din Valea Timocului.

UE - Alte doua capitole vor fi inchise

Negociatorul sef al Romaniei cu UE, Vasile Puscas, a declarat ieri ca Romania va mai inchide provizoriu doua capitole de negociere pana la prezentarea raportului de tara din 6 octombrie, respectiv "Politici regionale si instrumente structurale" si "Libera circulatie a serviciilor". El a spus ca si capitolul privind mediul "este pe jumatate incheiat", pana la sfarsitul anului urmand sa fie inchise si restul capitolelor legate de justitie si afaceri interne si cel al concurentei. (Gabriela Antoniu)

Sedinta solemna - Regele Mihai, la Parlament

Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a declarat ca Parlamentul va aniversa la 15 septembrie 140 de ani de la infiintarea primului Senat al tarii si tot atatia ani de la statuarea sistemului parlamentar bicameral in tara noastra, informeaza Rompres. Evenimentul va fi marcat printr-o sedinta solemna a Parlamentului Romaniei, iar printre invitati se numara Regele Mihai I, patriarhul BOR, Prea Fericitul Teoctist, presedintele Academiei Romane, academicianul Eugen Simion.
×
Subiecte în articol: politic