x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC - Stirile zilei

POLITIC - Stirile zilei

24 Apr 2004   •   00:00

Demisii din conducerea PD

Cu o zi inaintea vizitei lui Traian Basescu in localitate, o parte din conducerea PD Iasi a trecut ieri la PSD.

Din grupul demisionar din PD fac parte oameni precum fostul presedinte al organizatiei municipale si vicepresedinte a celei judetene, Vasile Salaru, si fostul presedinte al organizat iei oamenilor de afaceri din PD, Cristian Cioanca. Ei spun ca plecare lor este cauzata de nemultumirile pe care Traian Basescu le-a produs prin numirea in urma cu doua luni a conducerii filialei PD, fara consultarea membrilor locali. Vicepresedintele PD Iasi, Constantin Serban, considera insa ca "plecarea colegilor sai nu este o pierdere prea mare", aratand ca nu sunt decit maximum zece membri care au parasit PD. (Mirela Cimpoi)

PRM cere BEC sa ia masuri

PRM a cerut ieri Biroului Electoral Central (BEC) "sa dispuna masuri imediate pentru stavilirea haosului intervenit in procedura depunerii candidaturilor", prin modificarea de catre Guvern a legii privind declararea si controlul averii. "Desi nu are ca obiect reglementarea procedurilor electorale, prin instituirea obligativitatii depunerii unor declaratii de avere pentru candidati, legea aduce grave perturbari in procesul depunerii candidaturilor", sustine PRM. Reprezentantii PRM considera ca modificarea adusa Legii 115 are "un caracter neconstitutional si este o imixtiune in viata privata a unor persoane care nu sunt la ora actuala decat niste potentiali oameni publici ". (Dana Piciu)

Un deputat isi muta biroul in tren

Deputatul PSD de Arad Mihaela Muraru Mandrea isi va muta biroul parlamentar in tren, pentru o perioada de doua luni. In acest fel, Mandrea vrea sa-i convinga pe calatori sa-si cumpere bilete si astfel sa nu se ajunga la inchiderea a cinci trasee feroviare din judet devenite nerentabile, informeaza Mediafax. "In momentul de fata, pe traseul Arad - Nadlac se vand doar 1,8% din locuri la fiecare tren, desi vagoanele sunt pline intotdeauna. Voi incepe o campanie pentru a-i face constienti pe calatori ca, daca nu platesc, nu vor mai avea trenuri", a declarat deputatul PSD.

Presedintele il ameninta pe Ciuvica

Presedintele Ion Iliescu a anuntat ieri, la Pitesti, ca "probabil" il va da in judecata pe purtatorul de cuvant al Actiunii Populare, Mugur Ciuvica, deoarece acesta da dovada de "obraznicie curata, vehiculand minciuni, neadevaruri" in privinta sa. Ciuvica l-a acuzat pe seful statului ca este "protectorul coruptilor". Iliescu a precizat ca si ministrul de stat Ioan Talpes si consilierul prezidential Rodica Stanoiu il vor actiona in judecata pe Ciuvica. (Silviu Sergiu)

Nastase s-a intalnit cu Schroder

Premierul Adrian Nastase i-a prezentat ieri cancelarului german, Gerhard Schr.der prioritat ile Guvernului pentru integrarea Romaniei in UE, preciza nd ca autoritatile de la Bucuresti intentioneaza sa finalizeze in acest an negocierile de aderare. "I-am inmanat cancelarului Schroder lista de masuri prioritare, numita si "to-do-list", astfel incat saptamana viitoare comisarul Gunter Verheugen sa poata sa se prezinte Parlamentului European si sa arate evolutiile din ultimele saptamani din Romania", a declarat Nastase, care a efectuat o vizita oficiala la Berlin. (Silviu Sergiu)

Arhitectul sef candideaza la primarie

Arhitectul sef al Iasiului din ultimii zece ani, Ionel Oancea, le-a promis ieri locuitorilor orasului ca de 1 iunie vor avea un nou parc de joaca pentru copiii lor. Arhitectul intent ioneaza sa lucreze in Primarie si in urmatorii patru ani insa din fotoliul de primar, el candidand din partea Partidului Umanist. Presedintele PUR, Dan Voiculescu, a fost prezent ieri la lansarea candidaturii lui Oancea, pe care l-a sfatuit sa fie "dur, dar drept, in relatia cu oamenii si partidele". "Iasiul are nevoie de un om care sa-i redea demnitatea si posibilitatea de a se administra singur. In prezent, Iasiul este administrat de la centru sau de la Bacau", a declarat Voiculescu. (Oana Stancu)

Stolojan acuza iar PSD

Unii candidati ai PNL la functiile de primar au vrut sa renunte la candidatura, dupa ce au fost amenintati de reprezentantii puterii ca rudele lor vor fi date afara din institutiile statului, a declarat ieri la Piatra-Neamt Theodor Stolojan. Liderul PNL sustine ca PSD continua politica de intimidare a candidatilor liberali. Stolojan a acuzat actuala putere de "incurajarea incredibila a coruptiei, prin legi care favorizeaza acest fenomen" si transformarea aplicarii legilor "intr-o politica de partid". (Carmen Vintila)

Cazierul nu este obligatoriu

Membrii Biroului Electoral Central au stabilit ieri, in prima lor sedinta, ca persoanele care candideaza la alegerile locale nu sunt obligate sa-si depuna cazierul judiciar. De asemenea, reprezentantii BEC au hotarat ca acesti candidati pot depune si declaratii olografe, pe propria raspundere, ca nu au facut politie politica, nefiind obligatoriu ca ele sa fie legalizate. La sedinta prezidata de Petre Similean au participat de la partide Florina Jipa (PRM), Dan Stefan Motreanu (PNL), Zsuzana Peter (UDMR), Corneliu Turianu (PD), Codrut Seres (PUR). (Dana Piciu)

×
Subiecte în articol: politic