x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC - Stirile zilei

POLITIC - Stirile zilei

23 Apr 2004   •   00:00

Rus va ataca decizia Senatorul PRM Ioan Aurel Rus a declarat ieri ca va ataca in contencios administrativ decizia Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului si Clujului in urma careia a fost caterisit si va solicita sa fie repus in drepturile preotesti. Senatorul declara ca va folosi ca argument Legea 4/1990 care prevede ca in timpul mandatului de parlamentar calitatea anterioara se suspenda, nu se pierde, asa cum a decis Consistoriul Eparhial. De asemenea, Rus mai sustine ca enoriasii din Nepos sunt alaturi de el. (Carmen Vintila)

Recursul in anulare, eliminat

Senatul a aprobat ieri proiectul de lege pentru modificarea si completarea Codului de Procedura Penala, care vizeaza, in principal, abrogarea dispozitiilor referitoare la recursul in anulare. Potrivit Guvernului, eliminarea recursului in anulare asigura compatibilitatea intre legislatia romăna si cea a statelor UE, raspunzand totodata criticilor formulate in Raportul de tara, referitoare la mentinerea atributiei procurorului general de a declara recursul in anulare in cauzele penale si la utilizarea acestei cai extraordinare de atac.(Camelia Ionescu) Arad

Medgyessy, la dezvelirea Statuii Libertatii

Presedintele UDMR Arad, Andras Kiraly, a anuntat ieri ca premierul ungar, Peter Medgyessy, va participa duminica, la Arad, la dezvelirea Statuii Libertatii din Parcul Reconcilierii Romano-Maghiare. Kiraly a declarat ca „prezenta premierului ungar este confirmata. In schimb, premierul roman nu va mai veni, pentru ca va fi prezent la unele manifestari organizate la Budapesta", a mai precizat el. Conducerea UDMR a mai anuntat ca lucrarile de reamplasare a Statuii Libertatii au costat 230.000 de euro. (Aniela Nine)

×
Subiecte în articol: politic