x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC - Stirile zilei

POLITIC - Stirile zilei

22 Apr 2004   •   00:00

Bar, reprimit si pus candidat

PSD si-a schimbat candidatul pentru Primaria Oradea si il va lansa in cursa electorala pe fostul presedinte al filialei judetene Bihor, Mihai Bar, dat afara din partid in urma cu doi ani, informeaza Mediafax. Anuntul a fost facut ieri de catre Alexandru Retegan, presedintele executiv al PSD Bihor. Potrivit lui Retegan, decizia a fost luata de conducerea centrala a partidului. „Am fost chemat la Delegatia Permanenta a partidului, unde mi s-a spus ca s-a ajuns la concluzia ca trebuie castigata Primaria Oradea si ca Mihai Bar poate sa o faca. Eu sunt convins de faptul ca asa va fi, ca voi fi castigatorul alegerilor", a declarat Mihai Bar. (Gabriela Antoniu)

O lingura de lemn pentru Iliescu

Pensionarii PD i-au acordat ieri presedintelui Ion Iliescu o lingura de lemn drept trofeu pentru sfarsitul carierei politice a sefului statului, care, potrivit acestora, se afla la finalul unei competitii si poate primi doar acest premiu. Ei au participat, la Palatul Parlamentului, la cea de-a doua sesiune a Forumului national al pensionarilor democrati. Toti cei aproximativ 200 de pensionari prezenti la manifestare au votat si un manifest in care il fac responsabil pe „pensionarul mascat Ion Iliescu", pentru „soarta grea a colegilor de generatie".

Seful statului merge la Jocurile Olimpice

Presedintele Ion Iliescu va participa la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de vara 2004 de la Atena, iar premierul Adrian Nastase, la cea de inchidere. Purtatorul de cuvant al presedintelui, Corina Cretu, a anuntat ieri ca acesta a fost unul dintre subiectele abordate in intalnirea dintre presedintele Iliescu si premierul elen, Costas Karamanlis. Cei doi oficiali au participat ieri la summit-ul Procesului de Cooperare in Europa de Sud-Est (SEECP), de la Sarajevo. (Monica Iordache)

Averile ilicite, confiscate

Deputatii Partidului Umanist au inregistrat la Camera Deputatilor proiectul de lege privind controlul averii care nu au fost dobandita in mod licit. Initiativa prevede ca, in cazul in care exista dovezi certe ca o persoana fizica nu a dobandit in mod licit unele bunuri ori valori proprii, comune si cele detinute in indiviziune, precum si cele ale copiilor aflati in intretinere, sau ca acestea nu puteau fi dobandite dupa 1 ianuarie 1990 din venituri legale, provenienta lor poate fi supusa controlului. Daca averea nu se justifica, ea urmeaza a fi confiscata si utilizata in cea mai mare parte pentru finalizarea fondului de pensii. (Oana Stancu)

×
Subiecte în articol: politic