x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei - 7 septembrie 2004

POLITIC/Stirile zilei - 7 septembrie 2004

07 Sep 2004   •   00:00

Solicitare - Sporuri mai mari la PNA

Presedintele Ion Iliescu a solicitat celor doua Camere ale Parlamentului reexaminarea ordonantei anticoruptie. Seful statului considera ca reducerea valorii de multiplicare pentru stabilirea salariului politistilor detasati la Parchetul National Anticoruptie de la 11 la 6 este o masura care va afecta negativ functionarea institutiei. El a solicitat pastrarea actualelor dispozitii, prin care ofiterii de politie judiciara din PNA beneficiaza de un spor de 30% pentru activitatea specializata de combatere a infractiunilor de coruptie. (Monica Iordache)

Alianta - Uniunea Nationala PSD+PUR

Uniunea Nationala PSD+PUR va fi denumirea aliantei dintre PSD si PUR, care va fi constituita joi, la un congres comun al celor doua partide, a anuntat ieri liderul partidului de guvernamant, Adrian Nastase. "Spre deosebire de Alianta PNL-PD, care este PNL fara PD, denumirea noastra va fi Uniunea Nationala PSD+PUR", a spus Nastase. El a precizat ieri ca la acest congres se va decide platforma-program a acestei aliante, oferta electorala si candidatul la Presedintie.

Misiuni - Scrisori pentru Parlament

Presedintele Ion Iliescu a trimis Parlamentului scrisorile de aprobare a unor misiuni internationale ale militarilor romani. Astfel, in urma solicitarii Marii Britanii, Romania va participa la proiectul "Echipe pentru Reconstructia Provinciilor" in provincia Mazar-E-Sharif din Afganistan cu un ofiter de legatura cu politia locala si o echipa mobila de observare compusa din sase militari. Iliescu a aprobat, de asemenea, continuarea participarii Romaniei si suplimentarea de trupe cu 25 de soldati in cadrul operatiunii Enduring Freedom. (Dana Piciu)

Solicitare - Meir ar vrea PNG in afara legii

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii a fost sesizat ieri de catre Nati Meir cu privire la "recentele declaratii xenofobe si antisemite" ale liderilor PNG, Gigi Becali si Doru Borsan. Mai mult, Nati Meir, care este consilier pe probleme de politica externa al liderului PRM C.V. Tudor, considera ca, avand in vedere ca aceste manifestari se fac simtite la nivelul conducerii PNG, ar trebui sa se aiba in vedere eventuala scoatere a acestui partid in afara legii. (Aniela Nine)

Transformare - Din gardian, politist comunitar

In ciuda protestelor opozitiei, deputatii au votat ieri, pe articole, proiectul de lege privind infiintarea, organizarea si functionarea Politiei comunitare. Politia comunitara este de fapt fostul corp al Gardienilor publici si va primi patrimoniul acestuia. Politia comunitara se va afla in subordinea primarilor, iar acestia din urma pot face propuneri consiliului local in legatura cu numirea si destituirea din functie a sefului Politiei comunitare, dar si a adjunctilor acestuia. Politia comunitara are ca principal scop asigurarea ordinii pu-blice. (Camelia Ionescu)

×
Subiecte în articol: politic