x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC - Stirile zilei

POLITIC - Stirile zilei

20 Apr 2004   •   00:00

PNL si PD cer dezbateri urgente

PNL si PD cer dezbaterea imediata in Parlament a propunerii privind interzicerea migratiei politice, aflata printre amendamentele opozitiei la Statutul alesilor locali, a declarat ieri presedintele executiv al PD, Emil Boc. „Daca intentia PSD de a lua masuri in aceasta privinta este reala, cerem majoritatii parlamentare sa sustina amendamentul PNL si PD, care vizeaza interzicerea migratiei politice, astfel incat aceasta sa intre in vigoare inainte de alegerile locale din iunie 2004", a precizat Boc. PNL si PD nu sunt de acord cu initierea unui nou proiect de lege, asa cum sustine PSD, din moment ce exista acest amendament. (Monica Iordache)

Maghiarii, pacaliti de UCM

Presedintele UDMR Mures, deputatul Kelemen Attila, i-a acuzat pe liderii Uniunii Civice Maghiare (UCM) ca au obtinut semnaturi pentru inscrierea formatiunii prin inducerea in eroare a populatiei maghiare. „Populatiei i s-a spus ca semneaza pentru dubla cetatenie, nu pentru inregistrarea formatiunii", a afirmat Kelemen. El a mai spus ca acest fapt i-a fost confirmat de mai multe persoane, inclusiv de catre primarul comunei Galesti, Karacsony Lajos. De cealalta parte, vicepresedintele UCM Mures, Kiss Istvan, afirma ca declaratiile lui Kelemen sunt false. (Carmen Vintila)

Boc si Orban se ofera victime

Presedintele executiv al PD, Emil Boc, si liderul PNL Bucuresti, Ludovic Orban, au declarat ieri ca se ofera sa fie dati in judecata de firma de avocatura angajata de Guvern pentru a contracara acuzatiile opozitiei privind fraudarea alegerilor. „Ma ofer ca prima victima pentru avocatii angajati de Adrian Nastase, ca sa arat opiniei publice ca nu ne temem de amenintarile premierului", a afirmat Orban. PSD nu a luat nici o decizie, dar daca cei doi vor continua, vicepresedintele Victor Ponta a anuntat ca vor fi dati in judecata. Liberalii si democratii au mai anuntat ca vor intocmi un dosar cu toate neregulile pe care le vor descoperi la alegerile locale si vor trimite documentul institutiilor europene abilitate. (Carmen Vintila)

Vot electronic din 2005

Camera Deputatilor va fi informatizata si va folosi votul electronic abia in 2005, dupa cum a declarat ieri secretarul Biroului Permanent, Tudor Mohora. Modernizarea Camerei Deputatilor este acum in stadiul de proiect, desi este o recomandare a Parlamentului European, care a cerut informatizarea si diminuarea cheltuielilor pentru hartia pe care sunt tiparite acum proiectele legislative. Mohora a aratat insa ca pentru punerea in practica a proiectului este nevoie de timp si bani, iar parlamentarii din legislatura viitoare se vor bucura de conditii de lucru mai bune. El a mai spus ca a depus un amendament pentru modificarea regulamentului Camerei, in care se prevede ca sedintele comisiilor sa fie publice. (Dana Piciu)

Adrian Paunescu s-a suparat Iliescu

Senatorul PSD Adrian Paunescu s-a suparat ieri pe presedintele Iliescu, care i-a criticat propunerea legislativa privind instituirea Ziua Presei. „Ii multumesc presedintelui Ion Iliescu ca, inainte ca o lege sa treaca prin Camera Deputatilor, n-a promulgat-o. Este o premiera nationala, daca nu chiar internationala, sa nu promulgi o lege pe care nu ti-a dat-o nimeni", a spus Paunescu in plenul Senatului. „Propun ca inainte ca noi (n.r. - parlamentarii) sa dezbatem diverse legi sa intrebam daca domnul presedinte le promulga sau nu", a mai spus senatorul PSD. (Camelia Ionescu)

×
Subiecte în articol: politic