x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC - Stirile zilei

POLITIC - Stirile zilei

17 Apr 2004   •   00:00

Despre „baronii si plebea" din presa

Presedintele Ion Iliescu crede ca „obstea gazetareasca" ar trebui sa fie mai „sudata" si sa depaseasca momentele de „traire separata" a „baronilor presei" de „plebea muncitoare din presa romăna". „Sunt oameni care au si o tinuta si o pozitie dominanta in presa, bazata pe rolul si misiunile pe care le au: conducatori de mari publicatii si cu o pozitie financiara mai puternica decat altii, adica fata de palmasi, care sunt angajatii baronilor presei romăne", a explicat ieri Iliescu. El a mai spus ca nu e jenat de „rautatile" din presa. Iliescu a participat ieri la Ziua Presei Romane, organizata de UZP, desi a anuntat ca nu va promulga legea care instituie aceasta sarbatoare.(Monica Iordache)

Nastase nu vrea „pomeni"

Premierul Adrian Nastase le-a cerut ieri autoritatilor locale sa nu transforme sarbatorirea zilei de 1 Mai in „pomeni organizate si in circ iestin". „Nimeni nu este ales pentru a oferi pomana. Noi avem un mandat oferit de alegatori pentru patru ani, iar in acest mandat nu scrie ca putem sa ne comportam ca niste imbogatiti de razboi care arunca cu banii pe strada", a declarat Nastase. El a precizat ca nu va tolera nici o abatere de la moralitatea si bunul gust in care ar trebui celebrata Ziua internationala a muncii. (Silviu Sergiu)

Sesizare la Consiliul Concurentei

PNL va sesiza Consiliul Concurentei in privinta proiectului de lege adoptat joi de Camera deputatilor si initiat de sase deputati PSD privind scutirea de datorii la buget fostele IAS, apreciind ca prin „acordarea acestui ajutor de stat fara nici un fel de justificare" este incalcata legea. Purtatorul de cuvant al PNL, Eugen Nicolaescu apreciaza ca astfel „PSD este gata sa-si rotunjeasca veniturile, in acest an electoral, pe seama bugetului de stat". El considera ca acest proiect de lege are drept scop „revarsarea spre conturile partidului de guvernamant a unor mari sume de bani".

Opozitia se ia de premier

PNL si PD il acuza pe premierul Nastase ca prin angajarea de catre Guvern a unui birou de avocatura pentru a ataca in instanta, pe viitor, politicienii si partidele care vor face acuzatii de fraudare a alegerilor locale incearca sa intimideze Opozitia. PNL cere Executivului sa faca publice costurile de angajare a respectivului cabinet de avocati, despre care a vorbit premierul. „Nu ne vom opri sa atacam PSD, indiferent de amenintari si suntem dispusi sa mergem inclusiv in procese penale pentru a apara interesul public si valorile democratiei", a declarat deputatul PD Emil Boc.

×
Subiecte în articol: politic