x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC - Stirile zilei

POLITIC - Stirile zilei

08 Apr 2004   •   00:00

CNSAS, controlat de Comisia SRI

Comisia de control al SRI va exercita controlul parlamentar asupra CNSAS, a stabilit, marti seara, Comisia de aparare, care a votat raportul asupra modificarii Legii Ticu. Presedintele Comisiei, Razvan Ionescu, a spus ca desemnarea Comisiei SRI tine cont de faptul ca aceasta comisie verifica si controleaza SRI, inclusiv in ceea ce priveste relatiile acestui serviciu cu alte institutii, fiind singura in masura sa preia si controlul parlamentar asupra CNSAS. Comisia a mai decis reducerea mandatului Colegiului CNSAS de la 6 la 4 ani. Ionescu a precizat ca alegerile pentru un nou Colegiu nu vor avea loc in acest an, ci dupa alegerile generale, in 2005. (Gabriela Antoniu)

Eugen Mihaescu s-a inscris in PRM

Eugen Mihaescu, actualul ambasador al Romaniei la UNESCO, s-a inscris ieri in PRM. Fostul consilier al presedintelui Iliescu a declarat ca nu a fost niciodata membru in vreun partid. El mai are un an de mandat si nu va parasi Ambasada UNESCO si nici nu se teme ca va fi demis de Guvernul PSD pentru ca "ambasadele sunt ale Romaniei si nu ale partidului de guvernamant. La conferinta de presa a PRM care a avut loc ieri au asistat si fostul antrenor de la Dinamo Cornel Dinu si realizatorul de televiziune Aristide Buhoiu. Ei au negat insa ca au devenit sau ca au de gand sa devina membri PRM. (Dana Piciu)

PNL nu crede in monitorizare

Vicepresedintele PNL Calin Popescu Tariceanu a declarat ieri ca monitorizarea alegerilor locale de catre observatori straini anuntata de MAE va avea un caracter simbolic. "Chiar daca PSD face apel la Congresul Puterilor Locale sa monitorizeze alegerile, acest gest va fi simbolic, intrucat observatorii straini vor fi dusi in sectii alese de reprezentant ii Guvernului. Daca observatorii vor dori sa mearga in anumite sectii, acelea vor fi avertizate dinainte si tot nu se va intampla nimic", a afirmat Tariceanu. (Carmen Vintila)

×
Subiecte în articol: politic