x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC - Stirile zilei

POLITIC - Stirile zilei

06 Apr 2004   •   00:00

"Peste 20% - potentialul Partidului Umanist"

Potentialul Partidului Umanist pentru alegerile locale din 6 iunie este de 20%, a declarat strategul american Dick Morris, consultantul politic al PUR. Cifra este luata din rezultatele unui sondaj realizat la comanda PUR. Potrivit aceleiasi surse, candidata umanista Monica Tatoiu va intra in turul II pentru Primaria Bucuresti cu Traian Basescu. Dick Morris a dat asigurari ca PUR va fi surpriza alegerilor din iunie. (Gabriela Antoniu)

Continuitate pentru prefecti

Ministrul delegat pentru administratia publica, Gabriel Oprea, a anuntat ieri ca prefectul va fi numit in functie de pregatirea sa si mai putin pe criterii politice, acesta avand posibilitatea de a-si continua activitatea indiferent de culoarea politica a Guvernului. "Incepand cu 2006, va pot spune ca prefectul va fi numit de Guvern, dar aceasta numire nu va mai avea un caracter politic, ci strict administrativ", a precizat Oprea, aratand ca prevederea se regaseste intr-un proiect de lege, elaborat de Ministerul Administratiei si Internelor (MAI). Oprea a participat la instalarea noului prefect al judetului Giurgiu, Niculae Badalau, care l-a inlocuit pe Cristian Marciu.

Razboi intern la PNL Mures

Conducerea PNL Mures i-a retras liderului disidentilor din judet, consilierul local Doru Opriscan, calitatea de coordonator pe judet al campaniei electorale prezidentiale a lui Theodor Stolojan. Liderul filialei muresene a PNL, deputatul Eugen Nicolaescu, a declarat ieri ca o decizie in privinta persoanei care il va inlocui pe Opriscan in acest post va fi luata in sedinta Biroului Permanent Judetean, care va avea loc saptamana viitoare. Tot atunci se vor pune in discutie si eventualele sanctiuni pentru membrii PNL care au facut declaratii care aduc atingere imaginii partidului. Consilierii Mihai Porutiu si Doru Opris- can l-au acuzat ieri pe Nicolaescu de comportament dictatorial si de ineficienta, precizand ca ii vor cere presedintelui Stolojan, sa il inlocuiasca de la conducerea filialei Mures. (Camelia Ionescu)

×
Subiecte în articol: politic