x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC - Stirile zilei

POLITIC - Stirile zilei

02 Apr 2004   •   00:00

Serac a pierdut si functia de prefect

Guvernul l-a eliberat ieri pe Florian Serac si din functia de prefect de Bihor, dupa ce, la sfarsitul saptamanii, el a fost suspendat din pozitia de presedinte al filialei judetene PSD. In locul lui Serac a fost numit Gheorghe Sarb. Si prefectul de Gorj, Toni Grebla, si-a pierdut functia, succesorul sau fiind actualul subprefect, Mugurel Surupaceanu. Executivul a mai decis numirea lui Niculae Badalau in postul de prefect al judetului Giurgiu. (Silviu Sergiu)

Candidatii vor fi verificati de Parchet

Deputatii de la Comisia de aparare au hotarat ieri, la modificarea legii "Ticu", ca numele, prenumele, numele conspirativ, perioada de colaborare, faptele incriminate ale candidatilor la alegerile electorale care au facut politie politica sau au fost colaboratori ai Securitatii sa fie publicate in Monitorul Oficial si sa se puna la dispozit ia presei. Comisia a mai hotarat ca verificarile declaratiilor pe propria raspundere, de colaborare sau nu cu Securitatea, facute de candidati sa fie verificate din oficiu de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, dupa publicarea lor in Monitorul Oficial. (Dana Piciu)

Motiune contra celor "13 generali"

PRM a depus ieri in Senat motiunea simpla "Statuia celor 13 generali unguri care au ucis peste 40.000 de romani nu are ce cauta pe teritoriul Roma niei". Motiunea nu cere demisia nici unui ministru, ci neamplasarea statuii. Peremistii invoca ordonanta privind crimele impotriva umanitatii, dar si ca legea promovata de premierul Ion I.C. Bratianu in Parlamentul Romaniei, in 1924, pentru demontarea statuii, nu a fost abrogata. Ei cer si un control al Curtii de Conturi in legatura cu alocarea sumei de 100 de miliarde de lei in acest scop si donarea statuii statului maghiar. (Oana Stancu)

Seres il critica pe Ponta

PUR a criticat ieri intentia lui Victor Ponta de a candida la functia de consilier local in Chitila, fara a renunta la postul de ministru. "Dl Ponta face un exercitiu pe locuitorii din Chitila, care demonstreaza un dispret si o sfidare clara fata de concetatenii sai, fata de oamenii pe care clasa politica ii cheama la vot din patru in patru ani, promitandu-le un trai mai bun", a declarat ieri secretarul general al PUR, Codrut Seres. Umanistii ii cer lui Ponta sa dea dovada de seriozitate, iar presedintelui Adrian Nastase sa ia atitudine fata de "experimentele " pe care ministrul le face pe locuitorii din Chitila. (Oana Stancu)

×
Subiecte în articol: politic