x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC - Stirile zilei

POLITIC - Stirile zilei

01 Apr 2004   •   00:00
PUR nu vrea liber de 2 aprilie

Partidul Umanist cere Guvernului sa nu accepte propunerea secretarului de stat in Ministerul Apararii Nationale, George Cristian Maior, privind declararea zilei de 2 aprilie 2004 drept zi nelucratoare. Umanistii spun ca propunerea este nejustificata si populista si suspecteaza un interes electoral. „PUR saluta intrarea Romăniei in structurile NATO si intelege importanta momentului. Consideram, insa, ca acceptarea Romăniei in Alianta Nord Atlantica trebuie luata ca un indemn la mai mult efort, la mai multa munca si in nici un caz la stat acasa", se arata intr-un comunicat de presa al PUR. (Oana Stancu)

Ponta candideaza la Chitila

Vicepresedintele PSD, Victor Ponta, a anuntat ieri ca, la alegerile locale, va candida pentru functia de consilier local in comuna Chitila, localitatea sa de domiciliu. Aflat la Cluj, Ponta a precizat ca pentru el intrarea in campania electorala este un exercitiu. El a recunoscut totusi ca, in cazul in care va căstiga un post de consilier la Chitila, in final va opta pentru pozitia de ministru. De altfel, Ponta este, in prezent, ministru delegat pentru implementarea aquis-ului comunitar. (Silviu Sergiu)

PNL se va plange forurilor europene

PNL va sesiza Parlamentul European, Comisia Europeana si organizatiile internationale de profil despre faptul ca PSD ingradeste libertatea de exprimare prin mentinerea infractiunii de calomnie in noul Cod Penal, a declarat ieri, deputatul PNL Eugen Nicolaescu. In opinia PNL, este anormal ca un delict de opinie sa fie pedepsit cu o sanctiune penala. „Libertatea de opinie nu trebuie limitata sub nici o forma, cu atat mai putin prin masuri juridico-administrative. Sanctionarea calomniei poate fi reglementata eficient prin mijloace specifice dreptului civil", a mentionat Nicolaescu. (Gabriela Antoniu) Critici

SRR raspunde Aliantei PNL-PD

Conducerea Societatii Romane de Radiodifuziune (SRR) este nemultumita de tendinta unor partide de a se amesteca in politica editoriala a postului public de radio. SRR da exemplu un comunicat de presa al Aliantei PNL-PD in care i se reproseaza ca radiojurnalul de la ora 13:00 de sambata, 27 martie, a fost inlocuit cu o transmitere in direct a discursului premierului Nastase. Directorul general adjunct al SRR, Gheorghe Verman, a precizat ca transmisiunea in direct a fost justificata, avand in vedere ca inainte cu o zi premierul se intalnise la Bruxelles cu o serie de oficiali europeni, iar a doua zi urma sa plece la Washington, unde Romania intra oficial in NATO. (Gabriela Antoniu)

PSD schimba albastru cu rosu

Presedintele Tineretului Social-Democrat, Victor Ponta, a apreciat ieri, la Cluj, ca PSD va adopta in timp culoarea rosie, ca semn al apartenentei la Internationala Socialista, in loc de cea albastra traditionala, folosita in prezent, informeaza Mediafax. "Culoarea rosie este culoarea tuturor partidelor socialiste si social-democrate europene. Partidul Laburist are culoarea rosie, la fel si Partidul Socialist Spaniol, Partidul Socialist Francez sau Partidul de Centru-Stanga din Italia. Este culoarea pe care cred ca si partidul nostru o va adopta intr-o perioada de timp", a declarat Ponta.

PD ameninta cu o motiune simpla

PD solicita "imperativ" procurorului general al PNA Ion Amarie sa prezinte Parlamentului raportul anual referitor la activitatea PNA, care trebuie depus pana la sfarsitul primului trimestru, a declarat ieri deputatul PD Emil Boc. El a mentionat ca, in caz contrar, PD va initia o motiune simpla in care va cere, printre altele, ministrului Justitiei sa .l demita pe seful PNA. Boc considera ca prin ignorarea prevederilor legale PNA se plaseaza deasupra legii, ceea ce denota ca aceasta institutie apreciaza ca "respectarea legii este un moft, nu o obligatie".

Prea multi consilieri

Secretarul general al Biroului Permanent al Camerei, Tudor Mohora (foto), a declarat ieri ca organigrama institutiei continua sa fie destul de incarcata in conditiile in care la inceputul acestei legislaturi au fost restructurate mai mult de 200 de posturi. Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a aprobat ieri statul de functii pe anul 2003, conform caruia, in acest moment, la Palatul Parlamentului lucreaza, pe langa cei 345 de deputati, 1.415 angajati ai Secretariatului General. Mohora a spus ca organigrama este incarcata in zona referentilor si consilierilor, iar numarul femeilor de serviciu este cel potrivit. (Dana Piciu)

Prilej de lauda pentru UDMR

UDMR a avut o contributie esentiala la integrarea Rom .niei in NATO, a declarat ieri presedintele Uniunii, Marko Bela. El a apreciat ca integrarea in NATO nu ar fi fost posibila fara atitudinea "constructiva " si "de dialog" a UDMR. Marko Bela a mai spus ca, prin colaborarea UDMR cu partidele romanesti, au fost realizate atat dezideratele comunitat ii maghiare, cat si ale societatii romanesti. "Am considerat ca este in interesul comunitat ii maghiare de a intra in aceste structuri euro-atlantice si europene", a spus Marko.

×
Subiecte în articol: politic