x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei - 8 septembrie 2004

POLITIC/Stirile zilei - 8 septembrie 2004

08 Sep 2004   •   00:00

Iliescu - PSD + PUR, "o chestiune logica"

Presedintele Ion Iliescu crede ca alianta dintre PSD si PUR "este o chestiune logica, care decurge din desfasurarea bataliei electorale". "S-a creat Alianta PNL-PD. Deci PSD are la randul sau dreptul sa gandeasca din acest punct de vedere formule potrivite pentru confruntarea electorala", a adaugat seful statului. Iliescu a mai spus ca, in viata politica, fostii adversari se pot gasi in situatia de a deveni aliati si ca asta este o dovada a civilizatiei. "Si noi trebuie sa stim sa afirmam si diferentele, si capacitatea de a crea front comun, de a promova si solidaritati, de a realiza actiuni la scara nationala de solidaritate a tuturor, inclusiv a adversarilor politici, cand este vorba despre un interes comun", a explicat presedintele. (Monica Iordache)

Parlament curat - Solicitare pentru CNSAS

Reprezentantii Coalitiei pentru un Parlament Curat au cerut ieri Consiliului National de Studiere a Arhivelor Securitatii sa trateze cu prioritate cererile de verificare a candidatilor la alegerile parlamentare, pentru ca partidele sa-i poata elimina de pe liste pe cei care au avut legaturi cu fosta Securitate. Horia Roman Patapievici a spus ca membrii Colegiului CNSAS au facut, la randul lor, un apel la reprezentantii societatii civile, aratand ca dupa patru ani de la infiintare, Consiliul continua sa functioneze departe de arhiva fostei Securitati, care este detinuta de SRI. (Gabriela Antoniu)

Autonomie - Implicarea in referendum, sanctionata

Prefectul judetului Covasna, Horia Grama, a trimis o scrisoare de atentionare catre CJ Covasna si consiliile locale din judet, pentru a le atrage atentia asupra faptului ca orice implicare a lor in organizarea de catre CNS a referendumului privind autonomia Tinutului secuiesc va fi sanctionata in conformitate cu prevederile legale, informeaza Mediafax. In opinia lui Grama, initiativa CNS nu are suport in legile actuale si nici in Constitutie, intrucat legea fundamentala a tarii prevede clar faptul ca nu poate fi revizuit caracterul national, unitar si independent al statului roman. (Aniela Nine)

TSD - Ponta spera la 24 locuri eligibile

Liderul TSD, Victor Ponta, a declarat ieri ca spera ca, in alegerile parlamentare, cel putin 24 dintre locurile eligibile sa revina tinerilor social-democrati. Victor Ponta a spus ca el conteaza pe un minim de 24 de locuri, dar ca la acestea se vor adauga alti candidati sub 35 de ani care nu au activat in cadrul organizatiei de tineret, ci in cadrul PSD. Conducerea centrala a PSD a promis ca tinerii vor primi 30% din locurile eligibile.

Reactie - Lege criticata

Deputatul PNL Viorel Coifan a criticat ieri proiectul legii privind politia comunitara, adoptat luni de Camera Deputatilor. El considera ca "exista o mare discrepanta" intre intentia - "buna" - de a avea o lege a Politiei comunitare si "o realitate care se prefigureaza sub forma esecului". Coifan a subliniat ca numai atunci cand va avea loc "o autentica reforma a politiei, in structuri, competente si responsabilitati", pe fondul descentralizarii in administratia publica, "vom putea vorbi de o Politie comunitara autentica".

Valea Jiului - Nastase a mancat piure cu minerii

Premierul Adrian Nastase a luat masa ieri impreuna cu minerii din Valea Jiului, la o cantina din Livezeni, aflandu-se in vizita prin mai multe localitati din judetul Hunedoara, informeaza Mediafax. La cantina minerilor, Nastase a mancat piure de cartofi cu chiftele. In Valea Jiului, Adrian Nastase s-a intalnit si cu liderii de sindicat din minerit. La finalul intalnirii premierul a afirmat ca este nevoie de investitii in minele din Valea Jiului si ca nu trebuie neglijata siguranta muncii in activitatile miniere. Premierul a fost insotit in vizita in Hunedoara de fostul ministru cu problemele sindicatelor, Marian Sirbu.

Alianta D.A. - Basescu zice ca nu va fi premier

Liderul PD Traian Basescu a respins ieri ideea de a prelua functia de premier, in cazul in care Alianta PNL-PD ar castiga alegerile. El a anuntat ca va face campanie alaturi de Theodor Stolojan, ca se va implica in sprijinirea acestuia, fara a face confuzie intre tandemul politic reprezentat de cei doi presedinti ai Aliantei si tandemul pe care Stolojan, in calitate de candidat la Presedintie, il va face cu premierul desemnat de Alianta, care va fi anuntat la momentul potrivit. El a negat totodata ca ar fi vorba de liberalul Calin Popescu Tariceanu. (Oana Stancu)

Insanatosire - Razvan Ionescu a fost externat

Deputatul PSD Razvan Ionescu, caruia i s-a facut rau luni in sedinta Camerei Deputatilor, se simte bine. Surse medicale spun ca Razvan Ionescu a fost externat dupa ce medicii de la Spitalul Universitar Bucuresti i-au acordat ingrijiri si i-au facut investigatii amanuntite. Medicii au constatat ca deputatul nu a suferit un preinfarct, asa cum au apreciat colegii lui parlamentari. Sursele spun ca Ionescu e surmenat. (Camelia Ionescu)
×
Subiecte în articol: politic