x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei - 9 septembrie 2004

POLITIC/Stirile zilei - 9 septembrie 2004

09 Sep 2004   •   00:00
ULTIMA STRIGARE. Liderul PD, Traian Basescu, a facut ieri ultimul gest diplomatic inainte de a-i taia cu pixul de pe lista de candidati pentru Parlament pe pedistii care nu respecta criteriile impuse. El i-a convocat ieri pe liderii judeteni ai PD pentru a returna pentru a treia oara - si ultima - listele primite din teritoriu. "Nimeni nu ma poate obliga sa semnez o lista. Termenul este 6 septembrie ora 12:00. Daca nu va fi o innoire totala a politicienilor erodati, voi face uz de autoritatea mea de presedinte PD si ma voi vedea nevoit sa convoc Colegiul Director si sa modificam listele", a amenintat Basescu. Pe lista celor 10-12 pedisti vizati se numara si lideri ai PD (un Vasile Nistor, vicepresedinte, un Stefan Popescu Bejat, vicepresedinte), cifra reprezentand totodata aproape o jumatate din grupul parlamentar PD. (Oana Stancu)

TELEFOANE SCUMPE PENTRU CONSilieri. Consiliul Judetean Gorj a achizitionat ieri 37 de telefoane mobile cu camera foto. Pretul unui aparat este de peste 16 milioane de lei, iar suma totala cheltuita se ridica la peste 600 de milioane de lei. Pe langa aceasta suma, fiecare consilier judetean beneficieaza de un numar de minute incluse, care sunt suportate tot din banul public. Conducerea Consiliului Judetean Gorj a precizat ca celelalte aparate erau deja depasite. Acestea au fost vandute, insa numai consilierilor cu suma de un milion de lei fiecare. (Gabriela Mladin)

VIZITA NEANUNTATA IN ALBA. Premierul Adrian Nastase a efectuat ieri o vizita neanuntata in judetul Alba. In localitatea Sascioru, premierul a mers la biserica pentru a participa la slujba de praznuire a Nasterii Sfintei Fecioare Maria. Apoi, Nastase a mancat la un localnic mancare specifica ciobaneasca si a baut tuica. "A fost o bucurie sa particip la slujba din biserica, fiind vorba de o sarbatoare cu totul speciala. Cele cateva ore petrecute impreuna cu oamenii reprezinta mai mult decat rapoartele pe care le citesti pe parcursul unei zile in birou", a spus Nastase.

BASESCU IA IN DERADERE PSD. "Ah! Am uitat! Am intrat in trepidatii acum. M-am timorat. Nici nu stiu ce o sa ma mai fac!", a raspuns ieri Traian Basescu, plesnindu-se cu palma peste frunte cand a fost intrebat despre scuzele pe care i le-a cerut PSD pentru a nu fi chemat in instanta, in urma acuzatiilor de coruptie aduse unor lideri ai partidului. "Eu am exercitiul taratului prin tribunale de catre PSD. Pentru ei realitatea e calomnie. Daca le spui ca sunt hoti, zic ca e calomnie. Le ducem pe toate", a comentat el evidentul refuz de a da satisfactie cererii PSD. (Oana Stancu)

MARKO, "PIEDICA" PENTRU UDMR. Liderul Uniunii Secuilor, Kiss Kalman, a declarat ieri ca din cauza desemnarii candidaturii lui Marko Bela la Presedintie UDMR nu va obtine voturile necesare pentru intrarea in Parlament, informeaza Mediafax. "Cu Marko candidat la Presedintie si-au semnat singuri condamnarea. UDMR nu va ajunge sa indeplineasca pragul electoral de 5%. Va garantez ca nu mai intra in Parlament", a opinat liderul Uniunii Secuilor. Mai mult, Kalman l-a catalogat pe Bela drept "un dictator. (Aniela Nine)

PUR CERE PNL SA NU MAI MINTA. Umanistii au precizat ieri ca informatiile liberalilor, conform carora jumatate din filiala lor de la Sectorul 6 s-a inscris la PNL, sunt neadevarate. Ei au aratat ca la sediul PUR Bucuresti s-au primit 10 demisii si doar trei dintre demisionari au plecat la PNL. Doi dintre acestia au fost angajati la Primaria Sectorului 6 dupa alegeri cu sustinerea PNL, iar fostul presedinte Liliana Toia, care urma sa fie suspendata din functie in urma rezultatelor slabe, si-a negociat cu acelasi partid pozitia intr-o directie din cadrul primariei. (Dana Piciu)

PERDANTII VOR FI RECUPERATI. Presedintele PSD, Adrian Nastase, a declarat ieri ca unii membri ai partidului, in anumite situatii, s-au bazat la vot pe sfaturile liderilor de filiale sau ale primarilor, deoarece nu erau pregatiti sa ia o decizie directa pentru un numar mare de candidati. Nastase a recunoscut ca, in sedinta Biroului Executiv Central al partidului, au fost exprimate nemultumiri din partea celor care nu se regasesc pe locurile eligibile. "Va trebui sa ne uitam atent la toate cazurile de nemultumiri, mai ales pentru cei care au avut contributii importante in partid si vom vedea la Parlament sau in organizatiile judetene ce putem sa facem", a spus Nastase.
×
Subiecte în articol: politic