x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Politicieni cu diplomă

Politicieni cu diplomă

de Oana Matei    |    08 Iul 2015   •   14:05
Politicieni cu diplomă
Sursa foto: michaeljung/Getty Images/iStockphoto

Mirajul unei cariere politice îi determină pe tot mai mulţi absolvenţi de liceu să se îndrepte către Facultatea de Ştiinţe Politice. Ceea ce este foarte bine în condiţiile în care actuala clasă politică pare să aibă din ce în ce mai multe probleme, iar partidele nu par să aibă soluţii pentru înlocuirea corupţilor.

În 2014 au fost mai mult de trei candidaţi pe un loc la facul-tatea din cadrul Universităţii Bucureşti. Concurenţa se datorează disciplinelor interesante şi perspectivelor bune.

„Concentrate în 3 ani, cursurile de la FSP te fac, într-un fel, imun la manipulare, cred că ăsta e princi-palul câştig. Există şi cursuri de politică internaţională şi istorie recentă. Marketingul politic e altă materie ce poate fi folosită ulterior în orice domeniu de vânzări, iar politica UE care ne priveşte direct are dedicat un semestru întreg”, explică Lucian Cambeş teanu, unul dintre studenţii care anul acesta au terminat facultatea.

Oportunităţile în carieră, odată ieşit de pe băncile şcolii, sunt mari. Absolvenţii sunt pregătiți să lucreze în instituţii publice centrale şi locale (Administrația prezidențială, Parlament, ministere, Departamentul de Informaţii Publice al Guvernului, BNR, primării), să facă parte din structura de conducere a partidelor politice, în institute de cerce-tare sociologică şi de sondare a opiniei publice, ONG-uri, dar şi în domeniul privat, pe piaţa de capital, birouri de audit financiar şi juridic. Ei sunt viitorii politologi, sociologi, consilieri şi analişti politici, profesori.

Concursul de admitere constă în două probe evaluate în baza dosarului de concurs. Prima este evaluarea scrisorii de intenţie, care este probă eliminatorie. Scrisoarea trebuie redactată în limba programului respectiv. Urmează evaluarea performanţei şi abilităţilor academice în baza mediei obţinute la examenul de Bacalaureat.
 

×