x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta acuză CCR că sprijină evaziunea fiscală

Ponta acuză CCR că sprijină evaziunea fiscală

30 Oct 2013   •   12:34
Ponta acuză CCR că sprijină evaziunea fiscală

Premierul Victor Ponta acuză Curtea Constituţională că sprijină evaziunea fiscală şi nu lasă Guvernul să combată acest fenomen, el afirmând despre actuala lege a insolvenţei că încurajează companiile să nu plătească taxe.

Prezent, miercuri, la Fabrica Coca-Cola din Ploieşti, la inaugurarea unei noi linii de producţie, premierul Victor Ponta a afirmat, într-o declaraţie dată presei, că apreciază companiile "serioase" cum este Coca-Cola, care plătesc taxe la bugetul de stat, compensând astfel evaziunea fiscală pe care o fac alte firme.

În acest context, premierul a acuzat Curtea Constituţională că sprijină evaziunea fiscală şi nu lasă Guvernul să combată acest fenomen.

"Când văd companii serioase cum este Coca-Cola că plătesc taxe cu care compensăm faptul că alte firme nu plătesc taxe şi se ocupă cu evaziunea fiscală, evaziune care văd că acum e sprijinită şi de Curtea Constituţională, care nu ne lasă să combatem evaziunea fisclă, cu atât mai mult apreciez companiile serioase care plătesc taxe", a spus Ponta, citat de Mediafax.

Întrebat despre legea insolvenţei, el a afirmat că actuala lege a insolvenţei "încurajează companiile să nu plătească taxe".

Ponta a adăugat că actuala lege a insolveneţei este "o lege proastă" şi a spus că este hotărât să o schimbe pentru a sprijini companiile "serioase" să investească, să plătească şi să fie "actorii corecţi" în economia românească.

El a mai spus că, anual, compania Coca-Cola plăteşte, în România, taxe şi impozite în cuantum de aproximativ 200 de milioane de euro şi că, până în prezent, această companie nu a solicitat ajutor de stat, dar, în măsura în care Coca-Cola va solicita un astfel de ajutor, Guvernul îl va acorda "cu mare plăcere", întrucât ajutorul de stat este un mecanism european de promovare a investiţiilor.

×