x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta ameninţă şi el după dezvăluirile lui Ghiţă

Ponta ameninţă şi el după dezvăluirile lui Ghiţă

de Marius Gîrlașiu    |    11 Ian 2017   •   15:02
Ponta ameninţă şi el după dezvăluirile lui Ghiţă

Dispărut din 21 decembrie şi dat în urmărire internaţională, fostul deputat Sebastian Ghiţă a făcut noi dezvăluiri în cel de-al şaselea episod al serialului TV lansat de televiziunea pe care o controlează. Fostul deputat PSD susţine că generalul SRI Florian Coldea l-a ameninţat pe fostul premier Victor Ponta că îl arestează dacă semnează contractul privind autostrada Comarnic-Braşov.

 

Sebastian Ghiţă şi-a continuat, luni seara, presupusele dezvăluiri din serialul care a pus de jar scena politică şi sistemul judiciar din România. Fostul lider PRU susţine că prim-adjunctul directorului SRI, generalul Florian Coldea, ar fi vinovat pentru lipsa unei autostrăzi care să treacă munţii Carpaţi la o sută de ani de la Marea Unire. “Ponta îşi dorea să continue proiectul cu autostrada Comarnic-Braşov însă Coldea nu a fost de acord niciodată cu acest proiect. L-a ameninţat de faţă cu mine că îl va aresta, pe el şi funcţionari din CNADNR care îndrăznesc să avanseze cu acest proiect”, a acuzat fostul membru al Comisiei pentru controlul activităţii SRI. Ghiţă a prezentat, ulterior, imagini video în care se presupune că apare generalul Coldea, aflat în vizită la o vilă a familiei deputatului de la Cheia. “În februarie 2015 a fost oaspetele meu la o vilă a familiei de la Cheia. A venit împreună cu familia sa. El a plecat supărat şi după două săptămâni, pe 17 februarie, atât fostul premier, cât şi eu, ne-am trezit cu un dosar, familia lui Victor Ponta a fost chemată la DNA, le-au făcut percheziţii, le-au confiscat tabletele nepoţilor. Nici după doi ani procurorii nu au făcut ceva cu acel dosar”, a acuzat Ghiţă. Fostul premier Victor Ponta a reacţionat şi el după ultimul episod al serialului TV, ameninţând voalat că va face noi dezvăluiri. “Mă întreabă oamenii ce cred despre dezvăluirile lui Sebastian Ghiţă. Până acum a spus doar 2% din ce ştie”, a scris Ponta, pe Facebook. Ulterior, fostul premier i-a răspuns “ba da” unui român care l-a întrebat dacă nu cumva crede că ar fi cazul să vorbească.

 

L-au arestat în lipsă

Aşa-zisele dezvăluiri făcute de Sebastian Ghiţă au generat reacţii dure în lumea Justiţiei. “Ne delimităm până în pânzele albe de chestiunea dosarelor fabricate. Cum am putea să admitem că un om poate fi trimis la închisoare într-o astfel de conjunctură, într-un dosar fabricat? A lăsa să plutească în aer astfel de chestiuni poate duce efectiv la o învrăjbire socială”, a spus preşedintele Asociaţiei Magistraţilor din România, Andreea Ciucă. Reacţii au apărut şi la Bruxelles, din partea preşedintelui Comisiei de libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne din Parlamentul European, Claude Moraes. “Urmărim cu îngrijorare evenimentele din România, unde intervenţia serviciilor secrete şi a actorilor politici în activitatea sistemului judiciar poate doar să submineze credibilitatea justiţiei”, a scris laburistul britanic pe Facebook.

 

Instanţa Supremă a decis, ieri, definitiv, arestarea preventivă în lipsă a fostului deputat Sebastian Ghiţă

Interlopul Romeo Ursu, zis Boenică, susţine că Sebastian Ghiţă s-ar afla în Amman, capitala Iordaniei, ţară care nu are acord de extrădare cu România. Boenică este fugit și el în Iordania, de unde postează pe Facebook mesaje sfidătoare la adresa autorităților române care îl caută încă din 2008.

 

 

×