x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: "Băsescu îi are pe toţi la mână, ori cu dosare, ori cu afaceri"

Ponta: "Băsescu îi are pe toţi la mână, ori cu dosare, ori cu afaceri"

09 Sep 2011   •   20:10

Victor Ponta a comentat in cadrul emisiunii "Vorbe grele", realizata de Victor Ciutacu la Antena 3, depunerea unei plangeri penale impotriva lui Traian Basescu si a lui Sorin Blejnar.

Referindu-se la gestul sau, Ponta a declarat ca prin aceasta actiune doreste sa demonstreze public faptul ca nu se teme de sistemul din care fac parte cei doi. "Stiu ca imi urmaresc toate actiunile, au dosare cu toate cheltuielile mele din ultimii zece ani, cu toate telefoanele etc. Actiunea mea demonstreaza ca nu mi-e frica de ei. Sunt 11,000 de avocati in Bucuresti, eu sunt singurul aflat sub control. Basescu i-a zis lui Blejnar - "Ba Blejnar, lui Ponta asta trebuie sa-i gasesti ceva!". Eu sunt nascut in 1972, nu am avut de-a face cu Securitatea, precum Basescu, la Anvers".

Intr-o discutie despre caderea regimurilor totalitare din Africa, amintind despre faptul ca numerosi cetateni se plang de faptul ca in Romania nu exista o miscare civica care sa genereze proteste ample de strada, Ponta a afirmat ca si-ar dori ca schimbarea de regim politic in Romania sa se produca in stil european, cum de altfel s-a si intamplat in istoria post-decembrista.

Malitios, Ponta si-a exprimat parerea ca schimbarea regimului politic condus de Traian Basesc nu poate fi comnparata cu schimbarile politice care au avut loc intre presedintii Iliescu-Constantinescu, ci aceasta poate prezenta similitudini mai degraba cu alte evenimente din istoria Romaniei, amintind cazul lui Carol al II-lea si pe cel al sotilor Ceausescu.

La remarca lui Victor Ciutacu - "Tineti ca Maria Basescu sa paraseasca tara, precum a facut-o Elena Lupescu, insotindu-l oe Carol al II-lea?", Victor Ponta a declarat ca nu o avea in vedere pe doamna Basescu, ci pe Elena Udrea, cea care conduce cu adevarat Romania, lucru demonstrat in opinia sa de faptul ca aceasta "este cea care anunta infiintarea a noi ministere si numirea de noi ministri".

Referitor la problema comasarii alegerilor din 2012, Ponta a declarat ca USL se va folosi de toate mijloacele pentru a impiedica acest lucru, dar ca el nu va demisiona din Parlament, in cazul in care o decizie in acest sens va fi asumata de Guvern in forul legislativ. "In perioade de criza, in Europa sunt programate alegeri anticipate, in Spania vor avea loc alegeri in acest an, si in Italia... Contributia lui Emil Boc la inovarea politicii europene sunt alegerile "posticipate". E singurul mod prin care o criza politica nu doar ca nu este solutionata, dar este si prelungita", a declarat Ponta.

×