x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta cere demisia Elenei Udrea: Are de achitat o notă de plată.

Ponta cere demisia Elenei Udrea: Are de achitat o notă de plată.

21 Iun 2011   •   10:21
Ponta cere demisia Elenei Udrea: Are de achitat o notă de plată.

Presedintele PSD, Victor Ponta, sustine ca Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii si Turismului, este responsabila pentru faptul ca Bruxelles-ul a sistat acordarea de fonduri europene pentru infrastructura de transport.

"Acum cand a venit nota de plata nu poti sa te dai deoparte pur si simplu si sa spui ca nu e treaba ta. Vom cere in mod sigur demisia ministrului, pentru ca Programul Operational Regional este gestionat de Ministerul Dezvoltarii Regionale. Nu poti sa dai tot timpul vina pe altii, ca a fost Vasile Blaga sau altcineva inaintea ta. De doi ani de zile o vedem mereu la televizor pe doamna Udrea taind panglici pe diverse drumuri si alte actiuni de acest gen. Acum cand a venit nota de plata nu poti sa te dai deoparte pur si simplu si sa spui ca nu e treaba ta. E foarte clar ca Ministerul Dezvoltarii a gestionat foarte prost acest program, iar daca exista responsabilitati individuale, indiferent de unde sunt ele, din partea oricarei persoane, de la Putere, din Opozitie, din structura tehnica, acestia trebuie sa raspunda, de aceea avem structuri ale statului si nu va fi din partea USL nici un fel de Opozitie fata de acest lucru. Evident ca vom cere demisia doamnei ministru, macar pentru incompetenta", a declarat astazi, la RFI, liderul social-democrat.

Comisia Europeana a intrerupt platile pentru Axa 2 a Programului Operational Regional (POR)-Imbunatatirea infrastructurii regionale si locale de transport, din cauza deficientelor constatate si a cerut autoritatilor romane sa verifice toate contractele de lucrari incheiate cu beneficiarii Axei 2. Printre judetele vizate s-ar afla Teleorman, Buzau si Ilfov.

×