x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta lanseaza propriul proiect

Ponta lanseaza propriul proiect

14 Ian 2005   •   00:00

Presedintele TSD, deputatul Victor Ponta, a finalizat un proiect de reformare a PSD. Prima propunere a lui Ponta este restructurarea Consiliului National (CN) al PSD prin reducerea numarului de membri pentru a deveni operational si reprezentantiv.

OPTIMIST. Ponta isi pune mari sperante in proiectul sau
Potrivit proiectului, printre membrii CN ar trebui sa se regasesca: presedintele PSD, vicepresedintii, secretarul general, secretarii executivi, deputatii si senatorii, presedintii organizatiilor judetene, presedintii consiliilor administrative judetene si primarii municipiilor. Oricare membru al CN va putea cere vot secret pentru orice decizie ce urmeaza a fi adoptata.

DELEGATIA PERMANENTA. Potrivit proiectului, Ponta propune ca Delegatia Permanenta a partidului sa fie compusa din presedinte, 7-11 vicepresedinti, presedintii celor doua Camere si secretarul general. Vicepresedintii ar trebui sa fie alesi dintre membrii cei mai reprezentantivi ai partidului, sa aiba experienta si activitate indelungata in cadrul partidului, notorietate, si prin ei sa fie echitabil reprezentate toate regiunile tarii. Delegatia va fi condusa de presedintele PSD.

Potrivit lui Ponta, secretariatul executiv ar trebui sa fie compus din secretarul general si 20-24 secretari executivi pe domenii ministeriale, putand fi "remaniati" atunci cand situatia politica sau personala o impune. Membrii Secretariatului vor fi nominalizati dintre membrii PSD tineri, dispusi la o activitate de partid neintrerupta, cu o buna imagine si notorietate, cu o activitate anterioara in domeniul respectiv, cu reale aptitudini de comunicare cu mass-media. Secretariatul se va intruni zilnic si va avea ca sarcini principale aplicarea deciziilor politice adoptate de CN si DP; monitorizarea activitatii actualului Guvern si sanctionarea prompta a greselilor; prezentarea solutiilor alternative propuse de PSD; sprijinirea activitatii organizatiilor teritoriale; organizarea actiunilor politice si sociale ale partidului; relatia cu mass-media, societatea civila si alegatorii. (Carmen Vintila)

CANDIDAT
Victor Ponta considera proiectul sau "un pas inainte pentru ca propune niste lucruri concrete", si crede ca va avea succes pentru ca este unul util, iar ideile sale sunt greu de contestat. Totodata, Ponta a declarat ca indiferent daca proiectul sau va fi sau nu acceptat, doreste sa candideze pentru o functie executiva, in principiu pentru cea de secretar general, insa se va consulta si cu colegii sai de la tineret.

×
Subiecte în articol: politic ponta