x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Mă bucur că va exista din nou un partid liberal

Ponta: Mă bucur că va exista din nou un partid liberal

de Agerpres    |    02 Iul 2014   •   16:44
Ponta: Mă bucur că va exista din nou un partid liberal

Premierul Victor Ponta a afirmat miercuri că înfiinţarea Partidului Liberal Reformator îl bucură, pentru că România trebuie să aibă reprezentanţi politici aşa cum există la nivel european.

"Mă bucur foarte mult că va exista din nou un partid liberal, pentru că România trebuie să aibă partide şi reprezentanţi politici aşa cum există la nivel european. Acolo există grupul PPE, la care acum sunt două partide (n.r. - afiliate), PDL-PNL, există social-democraţii europeni, la care suntem noi afiliaţi şi există grupul ALDE, un grup nu la fel de mare ca PPE şi PES, dar un grup important şi mă bucur foarte mult că vor avea un reprezentant politic în România. Cred că domnul Tăriceanu este cu adevărat un liberal şi, nu întâmplător, astăzi când am vorbit de CAS am spus adevărul, şi anume că la programul economic al USL, care, iată, azi fiind pus în aplicare, a dus România pe primul loc la creşterea economică, cei care au lucrat au fost domnul Tăriceanu, domnul Chiţoiu şi domnul Ruşanu, ca să vă spun adevărul. Ei trei au fost", a declarat Ponta la Parlament.

Întrebat dacă Tăriceanu ar fi bun de premier, Ponta a spus: "Eu cred că a fost un premier foarte bun. Nu cred că îşi mai doreşte domnia sa să fie din nou premier. E o funcţie în care după ce pleci răsufli uşurat. Dar părerea mea despre mandatul domnului Tăriceanu este că a fost unul dintre cei mai buni premieri după 1989, alături de Adrian Năstase, cu siguranţă".

Ponta a adăugat că "dacă se poate" îşi doreşte refacerea USL cu partidul lui Călin Popescu Tăriceanu.

Lansarea Partidului Liberal Reformator va avea loc joi sau vineri iar această formaţiune va fi membră a ALDE, a anunţat luni preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu. 

×