x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta merge la Bruxelles, Berlin şi Paris pentru a explica situaţia din România

Ponta merge la Bruxelles, Berlin şi Paris pentru a explica situaţia din România

10 Iul 2012   •   10:31
Ponta merge la Bruxelles, Berlin şi Paris pentru a explica situaţia din România

Victor Ponta se va intalni joi, la Bruxelles, cu presedintele Comisiei Europene, Jose Barroso, dupa ce Comisia Europeana si-a exprimat ingrijorarea in legatura cu ultimele evolutii din Romania. Ponta va trebui sa dea explicatii asupra "actiunilor" intreprinse recent ce "par sa reduca puterile institutiilor independente precum Curtea Constutionala".

"Statul de drept, controalele democratice si independenta justitiei sunt pietrele de temelie ale democratiei europene, indispensabile pentru increderea reciproca in cadrul Uniunii Europene. Politica de stat si actiunile politice trebuie sa respecte aceste principii si valori', se arata intr-un comunicat facut public pe site-ul oficial al Comisiei Europene.

Premierul Victor Ponta a declarat ca a discutat cu presedintele Comisiei Europene, Jose Barroso, caruia i-a transmis punctul de vedere al Guvernului privind situatia politica interna, cei doi oficiali convenind sa aiba joi o intalnire la Bruxelles pe aceasta tema.

"In aceasta dimineata, am discutat la telefon cu presedintele Comisiei Europene, domnul Jose Manuel Barroso, caruia i-am spus punctul nostru de vedere si joi voi avea o intalnire cu domnia sa la Bruxelles", a spus Ponta, citat de Mediafax.

Totodata, Ponta a anuntat vizite la Paris si la Berlin.

"Ma voi duce si voi da raspunsuri la toate acuzatiile pe care PDL, prin Partidul Popular European din care fac parte, le-au adus Romaniei in ansamblu. Daca exista o singura ordonanta, o singura lege care va fi considerata de catre partenerii nostri europeni ca fiind neconforma cu standardele europene, sunt gata, consultandu-ma cu presedintele interimar, sa luam masuri imediate de indreptare", a asigurat Ponta.

Ponta a precizat ca maine ministrul Justitiei, Titus Corlatean, se va deplasa la Bruxelles pentru a se intalni cu vicepresedintele Comisiei Europene Viviane Reding, comisar pentru Justitie si Drepturi Fundamentale, pentru a explica situatia din Romania.


×