x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Vreau să merg pe acelaşi drum cu Năstase, Iliescu şi Geoană

Ponta: Vreau să merg pe acelaşi drum cu Năstase, Iliescu şi Geoană

20 Feb 2010   •   00:00
Ponta: Vreau să merg pe acelaşi drum cu Năstase, Iliescu şi Geoană
Sursa foto: Karina Knapek/Jurnalul Naţional

În discursul de susţinere a candidaturii sale la preşedinţia PSD, Victor Ponta a afirmat că vrea să meargă pe acelaşi drum cu Adrian Năstase, cu Ion Iliescu dar şi cu Mircea Geoană.



Ponta a afirmat că îşi propune, dacă va câştiga preşedinţia PSD, să vindece rănile deschise în ultimele luni, după ce Mircea Geoană a pierdut alegerile prezidenţiale. El a spus că, dacă va câştiga, îşi doreşte să îi aibă alături şi pe Adrian Năstase, şi pe Ion Iliescu, dar şi pe Mircea Geoană.
"Indiferent că Mircea Geoană este contracandidatul meu acum, eu nu voi pune niciodată în pericol funcţia de preşedinte al Senatului pentru PSD doar pentru răzbunări interne. Nu vom mai face niciodată ca în 2006, când am dat preşedinţia Camerei Deputaţilor liberalilor doar pentru că ne-am bătut între noi".

El a mai declarat nu îl va accepta niciodată pe Cozmin Guşă consilier.

Ponta a vorbit şi despre reprezentarea tinerilor în funcţii de conducere, dar şi despre nevoia apărării aleşilor locali ai PSD.
"Vreau să redau PSD pesediştilor, nu grupului preşedintelui, nu grupului meu, nu grupului garantat de preşedinte".

Ponta a precizat că susţine varianta organizării unui nou congres în toamnă, în care să se discute oportunitatea modificării Statutului.

El a făcut referire, în acest sens, la funcţia de preşedinte de onoare, afirmând că "este jignitor" ca preşedintele fondator să fie votat o dată la patru ani.

"Preşedintele de onoare nu se votează. Doar constatăm că el există şi atât", a adăugat el.

Ponta s-a referit şi la adversarii PSD, afirmând că îşi doreşte ca în 2014 PNL să susţină candidatul PSD la prezidenţiale, nu invers, deşi Crin Antonescu se va dovedi un candidat redutabil.

"Cu votul dumneavoastră puteţi muta corupţia de aici din sală acolo unde îi este locul, în Modrogan, cu videnii şi cu manţogii lor, cu udrele şi cu ridzele lor", a mai afirmat el.

Ponta a mai spus că, dacă va câştiga preşedinţia PSD, îi va întinde "o mână" lui Cristian Diaconescu, nu o funcţie, dorind să construiască alături de el viitorul PSD.



Ponta: Dacă delegaţii vor vota liber, voi câştiga
Ponta a afirmat, înainte de a intra în sala în care se desfăşoară congresul, că "este soare afară".

"Cred că este o şansă extraordinară pentru PSD astăzi. Sunt convins că toţi colegii mei o vor folosi. Este vorba de speranţă şi de viitor", a adăugat el.

Întrebat dacă are emoţii, el a răspuns că are emoţii pentru ceea ce va urma după congres.

"Sunt convins că, dacă toţii colegii vor vota liber şi nu vor fi obligaţi să voteze într-un fel sau altul, rezultatul va fi unul pentru viitor, nu pentru trecut", a adăugat el.

Întrebat dacă apreciază că este pe un val câştigător, Ponta a spus: "Încerc să nu fiu pe val, încerc să fiu la mal".

El a mai menţionat, întrebat despre întâlnirile pe care unii lideri de organizaţii le-au avut vineri noaptea, că a fost şi el la mai multe locuri în care au fost delegaţii la congres, pentru a-i saluta, pentru că "respectul şi bunul simţ trebuie să revină în partid".

Întrebat dacă se aşteaptă la retrageri surpriză,cum anticipa secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, Ponta a spus: "Domnul Dragnea a vorbit de speranţă şi viitor. Voi vorbi şi eu tot de speranţă şi viitor şi dacă toţi colegii mei vor fi de acord, înseamnă că voi câştiga".


×
Subiecte în articol: politic