x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Preda, la Antena 3: Sunt şocat cum stăm şi ne uităm ca proştii cum ne pleacă medicii

Preda, la Antena 3: Sunt şocat cum stăm şi ne uităm ca proştii cum ne pleacă medicii

30 Iul 2011   •   14:03

Europarlamentarul PDL Cristian Preda s-a declarat dezamagit de faptul ca autoritatile romane nu intreprind nimic pentru a stopa exodul medicilor din tara.

"Sunt absolut socat cum stpm si ne uitam ca prostii cum ne pleaca cu zecile, cu sutele, medicii din tara. Sunt orase intregi in Alsacia - am chiar prieteni care au mers in orase de 14.000-15.000 de locuitori - sunt deja 14-15 medici romani - un medic roman la 1000 de francezi. Aceeasi francezi care ne injurau pentru rromi si pentru alte mizerii cheama medici romani", si-a exprimat nemultumirea Preda fata de sistemul de sanatate, vineri seara, in emisiunea Vorbe grele, la Antena 3.

Preda a criticat si sistemul de educatie, in special mediul universitar, precizand ca diferenta dintre salariul pentru tinerii asistenti sau lectori si salariile de profesori este "enorma".
"Pentru a avea un personal de buna calitate in invatamantul universitar, ca si in cel scolar si liceal, e nevoie de salarii decente", a spus el.

Preda a explicat participarea sa la o emisiune realizata de Antena 3, chiar in conditiile in care conducerea PDL a decis sa boicoteze postul de televiziune din cauza "minciunilor" prezentate in privinta studiilor ministrului Daniel Funeriu.
"Daca ma pot exprima, vin in emisiunea respectiva", a explicat europarlamentarul. El a adaugat ca decizia boicotarii Antenei 3 nu a fost discutata in interiorul partidului, nefiind respectat unul din principiile de baza din PDL "cei trei D - dezbatere, decizie, disciplin[".
"Asta n-a fost bazata pe dezbatere. Cred ca trebuie sa fim liberi ca oameni politici", a mentionat democrat-liberalul.

×