x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Preda: USL nu are dreptul să ne scoată din UE pentru un joc politic radical

Preda: USL nu are dreptul să ne scoată din UE pentru un joc politic radical

19 Feb 2012   •   12:59
Preda: USL nu are dreptul să ne scoată din UE pentru un joc politic radical

Eurodeputatul PDL Cristian Preda a declarat, astazi, in cadrul unei conferinte de presa, ca USL incearca sa construiasca o opozitie fata de proiectul european si ca exista intrebari din partea liderilor europeni in legatura cu ce vrea USL.

Preda afirma ca este regretabil ca USL a refuzat sa participe la discutiile privind pactul fiscal si a facut apel la opozitie sa valideze consensul european.

"Suntem intr-o situatie delicata, pentru ca exista un temen, la 1 martie la Consiliul European, cand cei 25 vor semna acest acord interguvernamental. Nu este vorba de o viteza pe care sa o impunem noi, este o data convenita de cele 27 state membre ale UE. Noi nu putem sa spunem ca nu vrem sa semnam de Martisor, de exemplu", a explicat Preda, potrivit Mediafax.

Pedelistul a adaugat ca Adrian Nastase nu stia cine a lucrat la acest tratat atunci cand a afirmat ca este un tratat de improvizatie. "Adrian Nastase nu stie cine a lucrat la acest tratat. De la inceputul lui decembrie, au lucrat Consiliul, reprezentantii Comisiei, reprezentantii Parlamentului European. Nu este un acord facut, de exemplu, in Modrogan", a explicat Cristian Preda.

Eurodeputatul a calificat drept "un atac politic nejustificat la adresa cuplului franco-german" afirmatiile lui Nastase potrivit carora acest tratat ar fi o incercare a Frantei si Germaniei de a acoperi greseli din trecut. "A acuza ca Franta si Germania construiesc un acord guvernamental doar pentru a acoperi greseli din trecut este inacceptabil pentru cineva care a fost si prim-ministru", a afirmat Preda, referindu-se la Adrian Nastase.

"Fac un apel sa ne intoarcem la consensul european. USL nu are dreptul sa ne scoata din UE pentru un joc politic radical. Cer USL intoarcerea la consensul european", a mai spus Preda, care a precizat ca lideri europeni au inceput sa se intrebe se urmareste USL.

×