x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Prefectul de Iaşi a demisonat la solicitarea vicepremierului Gabriel Oprea. Romeo Olteanu a fost prins băut la volan

Prefectul de Iaşi a demisonat la solicitarea vicepremierului Gabriel Oprea. Romeo Olteanu a fost prins băut la volan

de Agerpres    |    12 Aug 2014   •   18:03
Prefectul de Iaşi a demisonat la solicitarea vicepremierului Gabriel Oprea. Romeo Olteanu a fost prins băut la volan

Prefectul de Iaşi, Romeo Olteanu, care a fost implicat într-un accident rutier, dovedindu-se apoi că era băut, a demisionat luni la solicitarea ministrului Afacerilor Interne, vicepremierul Gabriel Oprea.

"Viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a solicitat prefectului judeţului Iaşi, Romeo Olteanu, demisia de onoare, în urma evenimentelor în care a fost implicat în data de 10 august 2014. Domnul Romeo Olteanu a demisionat din calitatea de prefect al judeţului Iaşi, atribuţiile funcţiei fiind preluate, potrivit art. 3 din Hotărârea 460/2006, de subprefectul Bogdan Abalaşi, care va asigura interimatul până la numirea noului prefect", informează un comunicat al MAI.

Sursa citată mai precizează că, în proxima şedinţă, Guvernul va adopta hotărârea pentru eliberarea din funcţie a lui Romeo Olteanu.

Prefectul judeţului Iaşi, Romeo Olteanu, a primit duminică o amendă de 810 lei şi a rămas fără permis de conducere pentru o perioadă de 90 de zile după ce, în urma unui accident, poliţiştii au constatat că acesta consumase băuturi alcoolice, rezultatul testării cu aparatul etilotest arătând o concentraţie de 0,33 mg/l în aerul expirat. 

×